állami támogatás

2021.09.16. 16:30

Épülhetnek majd az új munkásszállók

Gazsó Rita

Hatodik alkalommal váltak elérhetővé a munkaerő mobilitását elősegítő „Munkásszállások kialakítása” program forrásai – jelezte keddi közleményében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM). A program legújabb, hatodik kiírásában a helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások és gazdasági társaságok vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek legalább nyolcvan férőhelyes munkásszállás építéséhez vagy felújításához, valamint visszatérítendő forrást a beruházás célját szolgáló új tárgyi eszközök beszerzéséhez.

Legutóbb, augusztus végén éppen Tolnában, Dunaföldváron egy százhúsz férőhelyes, mintegy 223 millió forint vissza nem térítendő állami támogatás segítségével kialakított munkásszálló nyitotta meg kapuit.

Tamásiban is épül egy négyszintes intézmény, amely százötven ember elszállásolására lesz alkalmas. Az építkezés a tervek szerint szeptemberben kezdődik, és 2023. augusztusig tart, összköltsége több mint 831 millió forint, amelynek jelentős részét, 559,5 millió forintot az ITM pályázata biztosít.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában