Szekszárdi Őszi Fesztivál

2021.09.19. 20:00

Esténként megtelt a Béla király tér, ezrek jöttek a koncertekre

A továbbra is érvényben lévő korlátozások miatt a hagyományos szüreti napoktól némileg eltérő módon, de a megszokott jó hangulatban ünnepelhettek a tolnai megyeszékhely lakói az átmenetileg Szekszárdi Őszi Fesztiválra átkeresztelt eseményen.

Gazsó Rita

Fotó: Mártonfai Dénes

Komoly érdeklődés mellett zajlott a Szekszárdi Őszi Fesztivál, az emberek fegyelmezetten fogadták a létszám korlátozást. Örültünk annak, hogy meg tudtuk valósítani a rendezvényt, és bízunk benne, jövőre a megszokott szüreti napokat tudjuk megtartani méltóképenn – mondta Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere.

– Az idei nem az a Szekszárdi Szüreti Napok, amihez korábban hozzászoktunk. A járványügyi korlátozások miatt sajnos nem volt felvonulás, sőt, a kézműves utcát is csupán néhány stand képviselte, de nagy dolog, hogy két év után újra egy többnapos, szabadtéri fesztivált lehetett szervezni – foglalta össze az idén Szekszárdi Őszi Fesztivál címmel megrendezett négynapos program lényegét szombaton Berlinger Attila. A Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója elmondta, panaszra nem lehet ok, a szűkebb helyszín ellenére csütörtök és péntek este is öt-ötezren látogattak ki az eseményekre. A vidámparkban a pénteki esős időszakot leszámítva szintén szép számban szórakoztak.

Míg a komolyabb koncertek, fellépések a Béla király téri nagyszínpadon zajlottak, a tér egyik sarkán kialakított Fröccsteraszon kisebb zenekarok, helyi tehetségek váltották egymást. A Vármegyeháza udvarán egyebek mellett színházi előadások, kiállítások, zenés színpad, péntek-szombat este diszkó várta a közönséget. A programot igyekeztek a különböző korosztályok ízlése szerint összeválogatni.

A legtöbb nézőt – mint megtudtuk – a Korda György-Balázs Klári házaspár és Szekeres Adrienn fellépése, valamint Halász Judit, a Magna Cum Laude, illetve a KFT szombat esti koncertje vonzotta, de nagy várakozás előzte meg a helyben nagyon kedvelt Csurgó Zenekar és az Ismerős Arcok műsorát is.

A nyitott pincék elnevezésű közkedvelt program kiváló borokat, ízes ételeket és nem egy esetben kellemes programokat is kínált a pincészetekbe látogatókat. Egyikük, aki több borászatot is felkeresett a napokban elmondta, kellemesen csalódott, mert sehol sem fogadta tömeg, pedig tartott ettől. Ráadásul jobbnál jobb nedűket kóstolt.

Rubens: Fauszt szőlővel című grafikájának adaptációját 100x139 cm-ben festette meg Czirok Róbert. (Fotó: Mártonfai Dénes)

Az őszi fesztivál harmadik napján, szombaton délelőtt érdekes programnak adott helyet a Belvárosi Kávéház. Az ország legnagyobb kávé-kép elkészítésének rekordját kísérelte meg felállítani Czirok Róbert tetováló művész. A rekord, jelentjük, sikerült: elkészült a legnagyobb magyar, kávéval, nyilvánosan, közönség előtt megfestett kép.

A Magyarországi Német Színház, a Deutsche Bühne Ungarn is izgalmas programokkal várta a látogatókat. Szombaton délelőtt Imre Péter szobrászművész „Theater” című szobrát avatták fel ünnepélyesen az egyetlen állandó, német nyelven játszó hazai teátrum épülete előtt.

Borítóképünkön: A koncertekre minden este benépesült a Béla király tér

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában