Kaposszekcső

2021.10.29. 18:10

Az idősek előtt tisztelegve avatták fel az elmúlt egy év beruházásait

Szücs Bence

Fotó: Makovics Kornél

Minden év októberében tartják a 65 év felettiek találkozóját Kaposszekcsőn, ahol az ő szorgalmas életük előtt tisztelegnek a helyiek. Tavaly a járványügyi intézkedések miatt csak egy szabadtéri zenés programmal tudtak kedveskedni az időseknek, de idén visszaköltözött a rendezvény a kaposszekcsői sportcsarnokba. A háromszáz meghívott közül százhetvennyolcan fogadták el az önkormányzat invitálását.

– Az idei programon is a jelenünket megalapozó idősek előtt tisztelegtünk, de rendhagyó módon az elmúlt egy évben elkészült beruházások avatóját is erre a napra tettük – mondta Badáczy-Csiba Zsuzsanna polgármester. Az önkormányzat öt pályázaton járt sikerrel, ami közel 100 millió forint támogatást jelent. Ebből energetikai fejlesztést valósítottak meg, felújították a „Gördülékenyen” kerékpárutat és a Kossuth Lajos utca teljes útszakaszát. Mindemellett ingatlanvásárlásra és egy „A” típusú sportpark kivitelezésére is nyertek támogatást. A Kaposszekcsői Fúvósegyesület is sikeresen pályázott, ők közel 3 millió forintot nyertek hangszer- és eszközbeszerzésre.

Szórakozás gyanánt helyi gyermekműsorral készültek a szervezők, illetve Tihanyi Tóth Csaba és Bognár Rita „Szenes életműshow” című előadását tekinthették meg a résztvevők, a jó hangulatról pedig a Kaposszekcsői Fúvósok gondoskodtak. A rendezvényen részt vett Potápi Árpád János, a térség országgyűlési képviselője is, aki köszöntötte az időseket. Sort kerítettek a díszpolgári cím átadására is, mellyel a kaposszekcsőiek tiszteletüket és hálájukat fejezték ki Havasi János, a Magyar Televízió egykori munkatársa és a Párizsi Magyar Intézet egykori igazgatójának munkássága előtt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában