Csütörtöktől teljes látogatási tilalom a megyei kórházban!

Most kaptuk a hírt a Tolna Megyei Balassa János Kórház sajtóosztályától, miszerint a koronavírus-járvány negyedik hullámának erősödése miatt csütörtökön reggel 8 órától teljes látogatási tilalom lép életbe a szekszárdi intézményben.

TEOL

Forrás: MW

Nem sokkal cikkünk élesítése után a megyei kórház honlapján meg is jelent az értesülésünket megerősítő hivatalos közlemény. Eszerint a járványügyi adatok ismeretében, október 28-án, azaz csütörtökön reggel 8 órától átmeneti látogatási tilalom lép érvénybe a Tolna Megyei Balassa János Kórház valamennyi osztályán.

A határozatlan időtartamra bevezetett intézkedés a megelőzést, a betegek védelmét szolgálja. A látogatási tilalom ideje alatt a sürgősségi és a tervezett (elektív) betegellátás is folyamatos.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy lázas állapotú, és/vagy légúti tüneteket mutató betegek első vizsgálatra ne a kórházba menjenek, hanem telefonon keressék a háziorvosukat, kezelőorvosukat! Amennyiben ilyen panaszaik indokolttá teszik a kórházi ellátást, viseljék az orrot-szájat eltakaró maszkot és a lázat, illetve a légúti problémát már a kórházba lépéskor (az előszűrésnél) jelezzék!

A járó- és fekvőbeteg-ellátásra érkezők a korábban közzétett, alábbi szabályok betartásával, előszűrést követően léphetnek be a kórház területére.

Belépési pontok

  • A rendelőintézeti szakrendelésekre a Rendelőintézet főbejáratánál (A Rendelőintézet akadálymentes bejárata a kórház Béri Balogh Ádám utcai főbejárata felől, a kórházparkon keresztül, a Rendelőintézet déli oldalánál található. Ez esetben az előszűrés a főbejáratnál történik.)
  • A kórház egyéb épületeiben elérhető vizsgálatokra és ambulanciákra a Béri Balogh Ádám utcai főbejáratnál (akadálymentes, személygépkocsis behajtás is itt lehetséges), vagy a Műtőblokk (MDB épület) Ybl Miklós utcai bejáratánál (itt kizárólag gyalogosforgalom lehetséges, illetve az Országos Mentőszolgálat járművei közlekedhetnek) lehet belépni.
  • Szülészeti, nőgyógyászati ellátásra a Wesselényi utcai portánál van lehetőség.
  • A betegnek az adott vizsgálatra előzetesen egyeztetett időponttal kell rendelkeznie. A kórház területére csak az előjegyzési időpontot megelőzően 15 perccel lehet belépni. Orrot-szájat eltakaró maszk folyamatos használata a kórház egész területén kötelező. Belépéskor a kézfertőtlenítés kötelező. Ezután az előzetes kockázatfelmérő kérdőív kitöltése következik, amelyhez személyi okmányok bemutatása szükséges, ezt követően testhő mérése. A jogszabályoknak megfelelő védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek a védettségi kártyát be kell mutatni.

    Soron kívüli engedély

    Indokolt esetben kérhető a soron kívüli, méltányossági belépési engedély az [email protected] e-mail címen, vagy sürgős esetben, munkaidőben a 0674/501-600 telefonszámon. Munkaidőn kívül a beteg ellátását végző osztály munkatársainál kezdeményezhető a rendkívüli belépési engedély kiadása, akik az illetékes kórházi vezetővel a kapcsolatot telefonon felveszik.

    A jogszabályi rendelkezés szerinti esetekben (kritikus, végstádiumú betegre vonatkozó rendelkezések) a fenti korlátozás nem érvényes, de ezekben az esetekben is az orvos igazgató előzetes – soron kívüli – engedélye szükséges. Az engedély iránti kérelemben a kérelmező személy oltottsági állapotáról nyilatkozni szükséges!

    Kísérő személy belépése

    Kísérő személy abban az esetben mehet az ellátásra érkező beteggel, ha a beteg állapota (elsősorban mozgásszervi és mentális állapota) azt indokolttá teszi.

    Tervezett ellátásra érkező betegek esetében kísérő személynek belépési engedély az orvos igazgatóságon kérhető, az engedélyhez a fogadó osztály vagy szakrendelés orvosának egyetértése is szükséges. Sürgősségi ellátás esetén a kísérő személyének szükségességéről a beléptetést végző munkatársak dönthetnek.

    A jogszabályi rendelkezés szerinti esetekben (szülő nő, kiskorú személyek és kritikus, végstádiumú betegre vonatkozó rendelkezések) a fenti korlátozás nem érvényes, de ezekben az esetekben is az orvos igazgató előzetes – soron kívüli – engedélye szükséges. Az engedély iránti kérelemben a kérelmező személy oltottsági állapotáról nyilatkozni szükséges!

    Csomagok kézbesítése

    A kórházban fekvő betegeknek csomagot eljuttatni a korábban megszokott módon, a portaszolgálaton keresztül lehetséges.

    A csomagokat a Biztonsági Szolgálat munkatársai folyamatosan fogadják a kórház Béri Balogh Ádám utcai főportáján. Az osztályokra való kézbesítés naponta két alkalommal történik. A 18 óra után leadott csomagok kézbesítése a következő napon teljesül. A csomagon fel kell tüntetni a beteg nevét, az osztályt és a kórtermet, ahol fekszik.

    Kérik, hogy csak a legszükségesebbeket küldjék a betegeknek! A csomag tartalmát úgy kell összeállítani, hogy abban lehetőleg bontatlan, bolti csomagolásban legyenek a tisztasági termékek is, s a csomagolás eldobható legyen. A csomag NEM tartalmazhat: házi készítésű, felbontott, vagy romlandó élelmiszert, dohányterméket, törékeny tárgyat, szúrásra, vágásra, valamint tűzgyújtásra alkalmas eszközt, pénzt, értéktárgyat. A csomagban elhelyezett értéktárgyakért a kórház felelősséget nem vállal. A kórház munkatársai a csomagokat az átvételkor jogosultak ellenőrizni.

    Kapcsolattartás

    A betegek hozzátartozóikkal a kapcsolatot saját mobiltelefonon tarthatják, illetve a hozzátartozók a fekvőbeteg-ellátó osztályoknak a kórház weboldalán megadott telefonszámain érdeklődhetnek. A COVID-ellátásban részesülő fekvőbetegekkel – a beteg állapota szerint – saját mobiltelefonon tarthatnak kapcsolatot, illetve november 3-án 8 órától ismét elérhető lesz a COVID-Diszpécserközpont a 06-30/018-6115 hívószámú hozzátartozói tájékoztató vonala.

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában