agrárexport

2021.10.13. 12:04

„Az agrárexport dinamizálása nemzeti érdek”

Az agrárexport dinamizálása nemzeti érdek, növelnünk kell a magyar agrár- és élelmiszeripar kivitelét, külpiaci esélyeit – jelentette ki dr. Bencsik Dávid azon az országjáráson, mely csütörtökön Tolna megyében, azon belül Szekszárdon érkezett ötödik állomásához.

TEOL

Fotó: Mártonfai Dénes

Az Agrárminisztérium nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkára a vármegyeházán tartott sajtótájékoztatón hozzátette: meggyőződése, hogy a hazai élelmiszer gazdaságot nem a minisztériumi irodákból, hanem a helyszínen kell fellendíteni, együttműködve az ágazat szakértőivel.

– A sikerhez hagyományos és új piacokra is szükség van – folytatta a helyettes államtitkár. – Magyarországon az agrárexportot 82,5 százalékban nyugat-európai országokkal bonyolítjuk. Én ezt az egyoldalúságot szeretném egy kicsit az egyensúly irányába mozdítani, ezért keleti, déli piacokon dolgozom, hogy minél szélesebb körbe jussanak el termékeink és tudásunk is.

Erről is szót váltottunk Szekszárd polgármesterével és a Tolna megyei vezetőkkel, akik megerősítettek abban, hogy a megyének kiváló adottságai vannak ahhoz, hogy a magyar élelmiszergazdaság fontos bástyája legyen.

A sajtótájékoztatón elhangzottakról hamarosan bővebben is beszámolunk a TEOL.hu-n!

A képen: dr. Bencsik Dávid (j) az Agrárminisztérium nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, Fehérvári Tamás, a Tolna megyei közgyűlés elnöke, Vendégh Edit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Tolna megyei elnöke és Kővári László önkormányzati képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában