fejlesztés

2021.10.31. 15:47

Triplán nyert az idén Sárpilis

Sikeres pályázatok segítségével szépül idén is Sárpilis.

M. I.

Forrás: Pixabay

A településen a Magyar Falu Program keretében elkészült a Béke téren az önkormányzat előtti útszakasz, tájékoztatta lapunkat Figler János polgármester. Az MFP-ÖTU/2020 kódszámú pályázaton ehhez a munkához 14 millió 561 ezer 625 forintot nyert el a település. Az előző esztendőben is volt több sikeres pályázata a településnek, valamint a következő évben, vagyis 2022-ben is terveznek további útfelújításokat, főként a Magyar Falu Program nyújtotta támogatási lehetőségeknek köszönhetően.

Az óvoda és az iskola épületének a fűtéskorszerűsítési munkái is befejeződtek, ehhez 32 millió forint támogatást nyert el Sárpilis Önkormányzata. A temető díszkerítésének második üteme (tavaly készült el az első ütem) is készen lesz mindenszentek napjára.

Az önkormányzat épületének belső felújítására is nyert támogatást a falu 30 millió forint értékben. Az ezzel kapcsolatos kivitelezési munkák azonban csak jövőre kezdődnek meg, tájékoztatta lapunkat Figler János, Sárpilis polgármestere.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában