Egy gyermekkel csak egy kísérő mehet be a megyei kórházba

Szepesi László

20210106 Szekszárd Dr. Németh Csaba orvosigazgató és főigazgatója a Tolna Megyei Balassa János Kórháznak. portré Fotó: Mártonfai Dénes MD Tolnai Népújság

Fotó: Mártonfai Dénes

Olvasónk telefonált szerkesztőségünkbe, panaszolva, hogy azért, mert nincs védettségi igazolványa, vizsgálatra hozott kiskorú gyermekével nem engedték be Szekszárdon a megyei kórházba. Továbbítottuk a panaszt dr. Németh Csaba főigazgatónak, aki válaszában kifejtette, hogy a járvány- vagy veszélyhelyzeti szabályok betartása az egészségügyi dolgozók és a betegek védelme érdekében történik.

A kórházba való belépéskor járóbeteg-ellátásnál és szűrővizsgálatnál a kísérők esetében kérdőíves kockázatbecslés történik az intézmény bejáratainál, a gyermekosztályra érkezőkkel ugyanez a Béri Balogh Ádám utcai főbejáratnál történik. Kérdőív kitöltése nélkül nem léphetnek a kórház területére. A járvány miatt kívánatos, hogy a kísérő személy lehetőleg egy olyan hozzátartozó legyen, aki rendelkezik védettségi igazolvánnyal, több kísérő személy belépését pedig nem engedélyezik. Amennyiben a közvetlen családtagok között senki nem rendelkezik védettségi dokumentummal, a jogszabályoknak megfelelően ebben az esetben is egy fő belépését lehet engedélyezni. Azokat a 18 év alatti betegeket, akiknek légúti tünetei vannak, a gyermekosztály fertőző ambulanciáján látják el, amelynek bejárata a gyermekosztály épületének helikopter-leszállópálya felőli lépcsőháznál található. A kórház zárt tereiben az orrot és szájat fedő maszk viselése és a kézfertőtlenítés kötelező.

Dr. Németh Csaba szerint fontos az oltás felvétele Fotó: Mártonfai Dénes

Azt pedig a torlódások elkerülése végett kérik, hogy az előjegyzési időpont előtt legfeljebb 15 perccel érkezzenek a páciensek a rendelésre.

Dr. Németh Csaba elmondta, az oltás felvételével nemcsak saját és mások egészségét védjük, de az egészségügyi ellátórendszert is tehermentesítjük.

Korábban írtuk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában