adományozás

2021.11.18. 19:13

Élelmiszercsomag is érkezik a honatyától

Sz. Á.

Fotó: Makovics Kornél

A Dunamenti Polgári Egyesület úgy döntött, hogy a Magyarok kenyere – 15 millió búzaszem program révén birtokába került, ezer kilogramm, mintegy – százezer forint értékű – búzalisztet a Tolna megyei nevelőszülői hálózatot fenntartó Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltatónak ajánlja fel. Ezt Berta Zoltán egyesületi elnök jelentette be tegnap délután Szekszárdon, a szolgáltató megyei területi irodájában.

– Ezzel is szeretnénk segíteni és elismeréssel illetni azokat, akik vállalják a gyermeknevelés nemes feladatát – hangsúlyozta Berta Zoltán, aki méltatta azt a társadalmi összefogást, mely a Magyarok Kenyere program révén is erősödik. Vendégh Edit, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei szervezetének elnöke a tizenegyedik évében járó program néhány fontos ismérvéről adott tájékoztatást, valamint megköszönte a nevelőszülők áldozatos munkáját.

Horváth István országgyűlési képviselő élelmiszercsomagokat is juttat a családoknak (Fotó: M. K.)

Az ajándékot Horváth István, a térség országgyűlési képviselője, egyúttal az adományozás ötletgazdája adta át jelképesen három nevelőszülői családnak. Egyúttal bejelentette, hogy saját számlából családonként tízezer forint értékű élelmiszercsomaggal is hozzájárul ahhoz, hogy valamennyi asztal gazdagon terített legyen.

Végezetül Szécsényi Sándor, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató Dél-Dunántúli Területi Igazgatóságának igazgatója mondott köszönetet, hangsúlyozva: nemcsak az ajándék tárgyiasult értéke fontos, hanem eleve az is, hogy segítőkész emberek gondoltak a nevelőszülőkre és az általuk odaadással gondozott gyermekekre.

Borítóképünkön: Horváth István (balról), Szécsényi Sándor és Berta Zoltán a lisztadomány átadásán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában