Felkészülés

2021.11.15. 09:30

Téli üzemmódra váltott a Magyar Közút

B. M.

20211110 Békéscsaba Az országos, mintegy 32 ezer, Békés megyében 1582 kilométernyi gyorsforgalmi-, fő- és mellékút üzemeltetéséért felelős Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-től kezdődően az enyhe őszi idő ellenére, a jogszabályi előírások szerint az ország teljes területén, így térségünkben is téli üzemmódra, ezzel együtt 0-24 órás szolgálatra váltott. Fotó: Bencsik Ádám BÁ Békés Megyei Hírlap

Forrás: MW

Fotó: Bencsik Ádám

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az idei évben is az ország teljes területén téli üzemmódra, ezzel együtt pedig nulla-huszonnégy órás szolgálatra váltott. A következő hónapokban az országban mintegy háromezerhétszázan dolgoznak tizenkét órás műszakokban a szükséges téli útüzemeltetési feladatok ellátásán, koordinációján.

A társaság lapunkat arról tájékoztatta, hogy a Tolna megyei mérnökségeiken összesen nyolcvankilencen vesznek részt a téli üzemeltetési munkálatokban. A kezelésükbe tartozó ezerszázhuszonnyolc kilométeres úthálózat téli üzemeltetési munkáira rendelkezésükre áll több mint kétezernyolcszáz tonna útszóró só kezdőkészlet, több mint kétezerhétszáz liter kálcium-klorid oldat, közel négyszázhuszonhárom tonna érdesítő anyag és huszonkét ekézésre és sószórásra alkalmas nehézgépjármű. A szakembereik előzetesen közel huszonegy kilométer hosszan telepítettek hófogó rácsokat, amelyek hossza a megyében több mint negyvennyolc kilométer.

A szakemberek arra kérik az autósokat, hogy nyári gumijukat még a tartós fagyok előtt cseréljék át téli közlekedésre alkalmas abroncsokra. Az őszi és téli hónapokban is érdemes a közlekedőknek utazás előtt tájékozódniuk az aktuális forgalmi helyzetről, ezt megtehetik a társaság megyei diszpécserközpontjai mellett a társaság útinformációs szolgálatánál is.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában