Online előadások

2021.12.23. 18:10

Orosz és kínai hallgató is volt a téli egyetemen

Első alkalommal rendezték meg a fenntarthatósági téli egyetemi programot december 14–18. között a Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Karán (PTE KPVK). Közleményük szerint a világ minden tájáról, közel hatvanan kapcsolódtak be az online előadásokba.

T. N.

A világ minden tájáról bekapcsolódtak az online előadásokba. A fotó illusztráció. (Forrás: Shutterstock)

Fotó: Shutterstock

A PTE KPVK szerb, horvát, bolgár és román partneregyetemeinek aktív részvételével lezajlott egyhetes előadássorozat a zöldgondolkodást és a fenntarthatóságot helyezte a fókuszba. Ahogyan dr. Zádori Iván dékánhelyettes, a projekt vezetője elmondta, a hallgatók online közvetítés keretében a Hawaii-szigetekről is találkozhattak előadóval.

Az érdeklődők a gondolatkör részletes elemzése mellett a fenntarthatóságra nevelésről is hallgattak előadásokat és vitatták meg az aktuális kérdéseket. A legtöbben a közép-kelet-európai térségből kapcsolódtak a programhoz, de volt kínai és orosz tanulója is a téli egyetemnek. A szervezők számára külön örömöt jelentett, hogy a határon túli magyar területekről, Erdélyből és a Vajdaságból is többen vettek részt az előadásokon. 

Az egyhetes angol nyelvű kurzust sikeresen elvégzők a Pécsi Tudományegyetem oklevelével zárhatták a hagyományteremtőnek szánt programot. A formálódó új stratégia lényeges eleme a zöldegyetem kialakítása, ami a mindennapi működésben is a fenntarthatóság elveinek középpontba állítását jelenti.

Ehhez az irányvonalhoz a PTE KPVK több programmal kapcsolódik, gondoljunk csak a „Tiszta energia – fenntartható környezet” témájú szekszárdi nemzetközi tehetségfesztiválra, a „Forgass a Földért” mobiltelefonos filmkészítő versenyre, vagy akár a most megrendezett téli egyetem tematikájára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában