Visszatekintés

2021.12.30. 16:30

Újabb hullámmal jött a vírus – ez történt 2021 novemberében

Az év végéhez közeledve visszatekintünk 2021 főbb eseményeire, eredményeire, érdekességeire. Ehhez a Tolnai Népújság és a TEOL.hu archívumát hívtuk segítségül, így adunk képet a lassan elmúló esztendőről. A sorozat november hónappal folytatódik.

Szeri Árpád

Sokan várakoztak Szekszárdon, a kórház lila épülete előtt az oltásra Fotó: Mártonfai Dénes

Drámai hírt és fotót nyugtázhattak az olvasók a november 2-i lapszám első oldalán. „Óriási lángokkal égett a tamási termálfürdő” – tudatta a beszámoló címe. „Tegnap délután tűz keletkezett a tamási termálfürdőben, a tűz átterjedt a tetőszerkezetre” – ismertette a lap a részleteket, hozzátéve, hogy az oltáson hat település összesen mintegy negyven tűzoltója dolgozott. A tűzesetben senki sem sérült meg, a tűz keletkezésének idején a fürdőzők elhagyták az épületet. Érthető módon az elkövetkező napokban és hetekben visszatérően szerepelt a lapban a létesítmény. A november 3-i lapszám azt közölte, hogy megkezdődött a tűzvizsgálati eljárás, a kár több millió forintra rúghat. A november 9-i lapszám pedig már arról számolt be, hogy kezdődik a renoválás. 

A termálfürdőnél negyven tűzoltó dolgozott Fotó: Mártonfai D.

Aranyat nyert Pupp címmel jelent meg a november 6-i lapszámban a tudósítás a kiemelkedő eredményről „Pályafutása első Grand Slam-aranyérmét szerezte a Bakuban zajló nemzetközi versenyen a paksi Pupp Réka. Az Atomerőmű SE cselgáncsozója az 52 kilogrammos súlycsoportban a brit Chelsie Gilest verte meg ipponnal.” 

Pupp Réka Fotó: Tumbász Hédi / Nemzeti Sport

A koronavírus-járvány negyedik hullámának erősödéséről szólt a november 10-i lapszám. „Megyénk legtöbb óvodájában és iskolájában újabb szigorítások léptek életbe. Van olyan általános iskola, ahol a diákok számára is kötelezővé tették a maszkviselést.” A november 26-i lapszám ismét megerősítette: „Terjed a vírus Tolna megye általános iskoláiban is.” Néhány intézmény pedagógusai és osztályai karanténba kerültek. Mindezen figyelmeztető jelenségek ismeretében nem meglepő, hogy megyénkben is „Gőz­erővel indult el az oltási akcióhét.” Erről számolt be a november 23-i lapszám, hozzátéve: „a Tolna Megyei Balassa János Kórház lila épülete előtt tömegek várakoztak hétfőn délelőtt koronavírus elleni vakcina beadatására. (…) A sorban állók között volt, aki a harmadik oltásért jött, többen a másodikért, de volt olyan is, aki az első vakcináját kapta meg.” 

Novemberben is számos új beruházás gyarapította a megyét. A november 18-i lapszám az olvasót Sárpilisre kalauzolta, a településen két útszakaszt adtak át rendeltetésének, emellett lezajlott az óvoda fűtéskorszerűsítése, valamint a temetői díszkerítés megvalósulásának második üteme. A projektzáráson az útépítéseket kivitelező cég részéről Burai József, illetve dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Figler János polgármester, Horváth István ország­gyűlési képviselő és ugyancsak a kivitelezők képviseletében Orosz Béla közreműködött. 

Burai József, dr. Horváth Kálmán, Figler János, Horváth István és Orosz Béla a sárpilisi avatáson Fotó: Makovics Kornél

A november 25-i lapszám arról számolt be, hogy „a Magyar Falu Program finanszírozásában valósult meg a Bonyhád-Tevel-Murga összekötő út felújítása. A 6,8 kilométer hosszú, 886 millió forintból megújult szakaszt szerdán adták át ünnepélyesen Bonyhádvarasdon.” A nemzetiszín szalagot itt Fehérvári Tamás, a megyei közgyűlés elnöke, Süli János miniszter, Potápi Árpád János államtitkár, dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott, Orbán László, megyei közút osztályvezetője és Csibi Zsolt polgármester vágta át. 

Fehérvári Tamás, Süli János, Potápi Árpád János, dr. Horváth Kálmán, Orbán László és Csibi Zsolt Bonyhádvarasdon F.: M. K.

A november 29-i lapszám első oldala már az ünnepi készülődésre mutatott. Kigyúltak az adventi fények, Pakson az Atom téren Süli János gyújtotta meg az adventi koszorú első gyertyáját. 

Süli János gyújtott gyertyát Pakson Fotó: Molnár Gyula

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában