Felújítás

2022.01.22. 20:00

További segítség a mözsi alkotóháznak

S. K.

Tolna, Mözs Nyolcmillió forintos támogatást kap Tolna Város Német Nemzetiségi Önkormányzata a mözsi alkotóház felújításának folytatására – tájékoztatott Fülöp Mónika, a német önkormányzat elnöke. 

A támogatást egyedi kérelem alapján – Ritter Imre német nemzetiségi országgyűlési képviselő közbenjárására – veheti igénybe a nemzetiségi önkormányzat, a Bethlen Gábor Alapítványon keresztül. 

Mint azt megírtuk, a német nemzetiségi önkormányzat többfunkciós alkotóházat alakít ki Mözsön, az egykori napközi épületében. Az ingatlant a tolnai települési önkormányzat adta ingyenes használatba a német önkormányzatnak. Az alkotóház egy olyan létesítmény lesz, amely teret biztosíthat egyebek mellett a településen élő nemzetiségek tánc- és énekpróbáinak, a városi iskolák honismereti oktatásának, vagy a helyi népfőiskola foglalkozásainak. Olyan ingatlant képzeltek el, amely autentikus módon képes bemutatni a helyi hagyományokat, de mégsem múzeum, hanem egy élettel teli közösségi tér is. 

A felújítás első lépése tavaly megtörtént: a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásából kicseréltették az ablakokat, modern, de eredeti formájú nyílászárók kerültek az épület első részébe. Ezen kívül saját erőből megerősítették a balesetveszélyessé vált födémet. A pénzből elsőként a víz- és elektromos hálózatot cserélnék ki, és egy nagyobb közösségi helyiséget alakítanának ki. S. K. 

 

A felújítás első lépése tavaly megtörtént: a Bethlen Gábor Alapítvány támogatásából kicseréltették az ablakokat, modern, de eredeti formájú nyílászárók kerültek az épület első részébe. Ezen kívül saját erőből megerősítették a balesetveszélyessé vált födémet. A pénzből elsőként a víz- és elektromos hálózatot cserélnék ki, és egy nagyobb közösségi helyiséget alakítanának ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában