Fejlesztések

2022.01.06. 07:00

Újulnak az egészségügyi intézmények az Atomvárosban

Folyamatban van Paks egészségügyi intézményeinek modernizációja, amelynek köszönhetően korszerűbb, kényelmesebb és higiénikusabb környezet fogadja a betegeket, az oltásra vagy szűrésre érkezőket – hangzott el a szerdai sajtótájékoztatón.

Gazsó Rita

A felújított épületben 21. századi körülmények fogadják a pácienseket - mutatja dr. Bodnár Imre Szabó Péter polgármesternek (Fotó: Molnár Gyula)

– Aki az elmúlt másfél évben megfordult a Barátság úti rendelőintézetben, az láthatta, hogy Paks önkormányzata kiemelt figyelmet fordít egészségügyi intézményeinek fenntartására, korszerűsítésére azért, hogy minél komfortosabban érezhessék magukat az ide látogatók. Ugyanez elmondható a Paksi Gyógyászati Központról vagy a Deák Ferenc utcai rendelőintézetről is – mondta Szabó Péter polgármester a Barátság úti objektumban történt felújításokról szerdai sajtótájékoztatóján. 

 

– Egy több mint negyven éves épületről van szó, amely már megérett a korszerűsítésre. Másfél év alatt sikerült úgy megújítani, hogy a betegeket, az oltásra vagy szűrésre jelentkezőket 21. századi körülmények között fogadhassák az itt dolgozó háziorvosok, szakorvosok és gyermekorvosok – hangsúlyozta Szabó Péter. A korszerűsítés során az emeleti rész felújítását követően a múlt év második felében sikerült befejezni a földszinti szakaszt is, közel 60 milliós önkormányzati támogatásból, nem csak esztétikailag, hanem a működéshez elengedhetetlenül szükséges gépészeti szempontból is – emelte ki a polgármester. 

 

Dr. Bodnár Imre, a gyógyászati központ főigazgatója arról tájékoztatott, hogy az emeleti részen egy-két rendelő korszerűsítése mellett a várók megújításán volt a hangsúly, de elvégezték a hőközpont teljes körű korszerűsítését is. Ezt követően a földszinten található gyermekorvosi rendelők komplett felújítása következett, végül a beruházás az itt fennmaradó rész modernizálásával zárult, ahol két rendelőben folytak a munkák: felújították a vizesblokkokat, a folyosót burkolattal, korlátokkal látták el. Kicserélték a korábbi elavult nyílászárókat hőszigeteltekre, korszerűsítették a fűtési rendszert, fotocellás ajtót szereltek fel, hogy érintésmentesen lehessen bejutni az intézménybe.

 

Hasonlóan fontosak a kiszolgálórészeken történt fejlesztések – emelte ki a főigazgató, amelynek során felújították a takarítóhelyiségeket, az erős- és a gyengeáramú hálózatot, korszerűbb, LED-es fényforrásokra cserélték a világítótesteket, amelyek nem csak jobban világítanak, hanem takarékosabbak is.

A folyamatosan zajló korszerűsítések mellett technikai újítások is történtek az egészségügyi intézményekben. Néhány hónapja a gyógyászati központ felületén keresztül már online is foglalhatnak időpontot a betegek, két hete pedig a szakrendelő és a gyógyfürdő bejárata mellé telepített úgynevezett totem­oszlopok segítik a betegirányítást, amelyeknek jelenleg a próbaüzemük zajlik, ugyanis működésükhöz az oszlopok és az intézet betegirányító rendszerének összehangolásához volt szükség – tudtuk meg a főigazgatótól. 

 

Van még teendőnk – emelte ki dr. Bodnár Imre. Mint mondta az emeleti részen befejeznék a fennmaradó részt, ez két kisebb helyiség és egy rendelő komplett felújítását, valamennyi nyílászáró cseréjét jelentené, emellett az épület külsejét is szeretnék rendbe tenni, amellyel a teljes intézményt sikerülne megszépíteni, modernizálni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában