Közgyűlés

2022.02.20. 20:00

Még egyszer nekifutnak a költségvetés tárgyalásának

Az idei évi költségvetésről hosszas vita után sem sikerült megállapodniuk az önkormányzati képviselőknek a kedden tartott bátaszéki ülésen.

M. I.

Illusztráció: Shutterstock

A testület az első napirendi pontot – amely a Bát-Kom 2004 Kft. idei költségvetéséből tízmillió forint elvonását javasolta – egyhangúlag fogadták el, viszont a Bátaszékért Marketing Nonprofit Kft. hét és fél milliós forráselvonását nem támogatták, és nem értettek egyet többek között abban sem, hogy a civil szervezeteket pénzügyileg nem tudja támogatni az önkormányzat – számolt be a részletekről a bataszek.hu. 

Dr. Somosi Szabolcs alpolgármester megjegyezte, már régóta tagja a testületnek, de a jelenlegi helyzetre nem volt még példa. A bevételi források mellett a megszorítások következményeként az idei évben valószínű visszaesést kell majd tapasztalni a város fejlődésében. Dr. Puskás Imre képviselő viszont úgy vélte, hogy a tavalyi évhez képest kapott magasabb állami támogatás mellett az önkormányzat a kötelező feladatvállalásait megfelelően el tudja majd látni, és a tavaly megkapott több mint százmillió forintból sikerül a kövesdi bekötőutat is felújítani. 

Dr. Bozsolik Róbert polgármester elmondta, abban bízik, ahogyan a tavalyi évben is, úgy idén is érkezhetnek olyan pluszforrások a településre, amelyek lehetővé teszik majd a mostani, szűkös költségvetés kiegészítését. 

Mivel a költségvetést nem fogadta el a testület, így azt egy későbbi időpontban újratárgyalják. A polgármester kérte a grémium tagjait, hogy mindenki készítsen tervet, konkrét javaslatot arra vonatkozóan, miként lehet úgy finomhangolni az egyes pénzügyi tételeket, hogy az mindenkinek megfelelő és elfogadható legyen. 

Szó volt arról is, hogy idén a közfoglalkoztatási programban résztvevő személyek száma hatra csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában