Fontos fejlesztés

2022.02.10. 18:42

Minibölcsődével gyarapodott Madocsa, hét kisgyermeket fogad majd az új intézmény

– Történelmi pillanathoz értünk: egy mini bölcsődével gyarapodott településünk, Madocsa önkormányzata és a lakosság örömére – hangsúlyozta az új intézmény csütörtöki megnyitóján Baksa Ferenc, a falu polgármestere, aki az átadón megköszönte az előző testület és elődje, Gelencsérné Tolnai Klára munkáját, akik elindították a pályázatot, és megnyerték a támogatást.

Gazsó Rita

A csütörtöki ünnepélyes megnyitón vágták át a nemzeti színű szalagot Fotó: Molnár Gyula

– Nekünk már csak a megvalósítás maradt hátra – jegyezte meg a településvezető, aki lapunknak elmondta, Madocsának korábban nem volt bölcsődéje, az óvoda szomszédságában most átadott hét férőhelyes kis intézmény sokat jelent az itt élőknek, hiszen korábban a nagyszülők vigyáztak a picikre, s a nagyszülők közül ma sokan aktív dolgozók. Tervük, hogy amennyiben a lakosságszám megugrik, a vállalt ötéves fenntartást követően tovább bővítik a férőhelyek számát.

Az épület kivitelezése tavaly tavasszal indult, szeptemberre készült el, de a működési engedélyt január 1-től kapták meg – tudtuk meg a polgármestertől. A hét kisgyermek beszoktatása megkezdődött és folyamatosan zajlik májusig.

P. Kovácsné Piorunowicz Krisztina kisgyermekével, Péterrel együtt vett részt az átadón, aki március utolsó hetében kezdi el a beszoktatást a bölcsődébe. Az anyukától megtudtuk, azért adja bölcsődébe a picit, mert visszamegy dolgozni, így nagy segítség számára, hogy Péter elkezdi a bölcsődét.

Süli János, a Paksi Atomerőmű fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszter, a térség országgyűlési képviselője az ünnepélyes átadón kiemelte, az elmúlt időszak fejlesztéseinek egyik leglényegesebb részét jelentik a Magyar Falu programban is a kormány családpolitikáját érintő változások. – Amiről négy éve beszéltünk, hogy olyan feltételeket teremtünk, amelyek segítségével a kistelepülésekre, kisvárosokba is megpróbáljuk a fiatalokat visszacsalogatni – így például minibölcsődék építésével –, az most megvalósult. Folyamatosan újulnak meg a környékbeli utak, és ezeken a kistelepüléseken jóval olcsóbbak a telekárak, mint a városokban. Emellett az új gyermekintézmények, az egészségügyi-, kulturális-, sport lehetőségek miatt is érdemes a fiataloknak úgy dönteniük, hogy akár itt kezdik el az életüket – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában