Paks

2022.02.17. 11:00

Moszkvába utazhatnak a legjobb pályázók

TN

A paksi városvezetés fontos feladatának tartja a környezettudatosságra nevelést, ezért az orosz testvérvárossal, Novovoronyezzsel együttműködésben a két város középiskolás diákjainak számára egy nemzetközi ifjúsági környezetvédelmi konferenciát szervez. Tervek szerint Paksot tíz, pályázati úton kiválasztott középiskolás diák képviseli. A tíznapos tanulmányút egy záró konferenciával ér véget – tájékoztatott a polgármesteri hivatal. 

A program révén a diákok három napot tölthetnek Moszkvában, ahol látogatást tesznek a Moszkvai Energetikai Egyetemen, majd a Rosenergoatom bázisán. Ezt követően az ökológia iránt érdeklődő gyerekek a Novovoronyezsi BOBROV kutatóintézet munkájába tehetnek betekintést. A program kapcsán meglátogatják a novovoronyezsi energetikai középiskolát, majd a tanulmányút zárásaként részt vesznek a nemzetközi ifjúsági ökológiai konferencián, ahol az önkormányzat pályázataként kiírt és zsűrizett előadásukat prezentálják a konferencián résztvevő közel 120 diáktársuk előtt. Szándékaik szerint a szakmai tanulmányúton megszerzett ismeretanyagot kulturális élményanyaggal is kiegészítik majd a résztvevők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában