Mucsfa

2022.03.06. 18:10

Tizenhét csapat kolbászai versenyeztek

Első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal rendeztek kolbásztöltő versenyt szombaton a mucsfai Művelődési Ház udvarán.

Brunner M.

A győztes Bonyhádi Kártyaparty csapat a vándordíjjal (Fotó: Makovics Kornél)

Katona Csaba polgármester lapunknak elmondta, hogy összesen tizenhét csapat mérettette meg magát. Mucsfa község önkormányzata és a Mucsfáért Egyesület tagjai közösen töltötték a kolbászokat. 

– A versenyt elsősorban az egyesület tagjai és mucsfai kötődésű baráti társaságok között hirdettük meg, aminek az lett a vége, hogy ilyen nagy számú induló gyűlt össze – mondta lapunknak az előzményekről Szijártó Kornélia, a Mucsfáért Egyesület elnöke. Ismertette, hogy minden csapat öt kiló húst, egy csomag belet és egy kiló kenyeret kapott a versenyen. A fűszerekről, a sütési lehetőségről mindenki maga gondoskodott. Egy csapatnak engedélyezték, hogy az egyik csapattag udvarán található kemencében süssék meg a kolbászokat.

A verseny szombat délelőtt tizenegy órakor kezdődött, a kolbászokat déltől mindenki elkezdte sütni, délután két órakor pedig már értékelt is a zsűri. Ennek tagja volt Antal József, Mucsfa volt falugondnoka, Pakulár Sándor, a Szent Gaál Szőlőhegyi kastély volt szakácsa és Takács Árpád bonyhádi cégvezető. 

A kóstolás után végül megszületett a döntés, kihirdették az eredményt. A versenyt a Bonyhádi Kártyaparty csapata nyerte, a második helyen Jakab Zoltán és csapata, a  harmadikon pedig a Szentgál Bt. végzett. A legfinomabb kolbászt készítő csapat Vándordíjat kapott, amelyről Szijártó Kornélia elnök elmondta, hogy az a családjának ereklyéje. Egy mintegy fél évszázados hurkatöltőről van szó, amelyet a verseny előtt restauráltattak. A versenyt a Mucsfáért Egyesület főszervezésében tartották meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában