Elismerés

2022.04.27. 16:38

Kitüntetéssel ismerték el a tűzoltó főtörzsőrmestert

Dombóvár közbiztonságáért kitüntetést vehetett át Farkas Attila főtörzsőrmester, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója.

TEOL

Dombóvár közbiztonságáért kitüntetést kapott a tűzoltó főtörzsőrmester. Fotó: Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság.

Dombóvár közbiztonságáért kitüntetésben részesítette Farkas Attila tűzoltó főtörzsőrmestert Pintér Szilárd polgármester Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja alkalmából. A Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság tűzoltója a tűz- és katasztrófavédelem érdekében végzett kiemelkedő szolgálatellátásának elismeréseként, ünnepélyes keretek között vehette át az elismerést. Az elismerés átadásakor Potápi Árpád János országgyűlési képviselő is gratulált a tűzoltónak – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Farkas Attila 2002 márciusa óta teljesít szolgálatot a városi tűzoltó-parancsnokság állományában, mint beosztott tűzoltó. Szakmai munkáját lelkiismeretesen és nagy szakértelemmel látja el. Tűzesetek és műszaki mentések alkalmával szolgálati feladatait magabiztosan végzi. Nagy szakmai tapasztalattal rendelkezik, melyet a káresetek felszámolásakor kiválóan hasznosít. Kiemelkedő szakmai tudásával segíti elöljárói és társai munkáját. Szolgálati feladatait mindig pontosan, megbízhatóan, fegyelmezetten végzi. A szakmai munka mellett gyakran vállal javítási karbantartási feladatokat is, de aktívan és szívesen vesz részt a tűzoltóság által szervezett rendezvényeken is. Csoporttársaival kiváló kapcsolatot tart, elöljáróival szembeni viselkedése példamutató. Tudását, tapasztalatait a fiatal kollégáival rendszeresen megosztja. Hivatástudata, felelősségérzete kimagasló.

Dr. Balázs Gábor tűzoltó dandártábornok, a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, valamint Szabó Jenő tűzoltó ezredes, a Dombóvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség és Dávid Sándor tűzoltó alezredes, a Dombóvári Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka a díjátadó ünnepséget követően személyesen gratulált a kitüntetésben részesült tűzoltónak.

Farkas Attila idén egyéb elismerésben is részesült, a tűzoltónak március 15-én Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere a katasztrófavédelem hivatásos állományában töltött húsz éves szolgálata és eredményes munkája elismeréséül Szolgálati Jelet adományozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában