Testületi ülés

2022.04.19. 09:30

Mindenkit hazavárnak Nagyszékelybe

Képviselő-testületi ülést tartottak nemrégiben Nagyszékelyben, tájékoztatta lapunkat Klubecz Istvánné polgármester.

B. M.

Illusztráció: Shutterstock

A testületi ülés során többek között a falugondnok feladatkörébe tartozó szociális alapfeladatok teljesítéséről szóló múlt évi írásos beszámolót fogadta el a képviselő-testület. Ezután Klubecz Istvánné polgármester az önkormányzat által fenntartott társulások működéséről és tevékenységéről tartott beszámolót. Majd az Őszikék Szociális Szolgáltató Központ vezetője által előterjesztett, múlt évről szóló beszámolót fogadta el a képviselő-testület.

Az ötödik napirendi pontban tárgyalták meg a következő témákat: vízelvezetés, vízmegtartás tervezése és erre pályázat benyújtása, az önkormányzat tulajdonában lévő víziközmű-vagyon állami tulajdonba adása, önkormányzati ingatlanok bérbeadása. A képviselő-testület elhatározta, hogy az idei év szeptember tizedikén úgynevezett elszármazottak találkozóját szervezi őseik, a német lakosság letelepedésének háromszázadik évfordulója, a nagyszékelyi németek kitelepítésének és a felvidékről Nagyszékelybe telepített családok hetvenötödik évfordulójának emlékére.

– Mindenkit „hazavárunk! – tette hozzá a polgármester. Ismertette, hogy az önkormányzatuk is csatlakozott a háború elől, Kárpátaljáról, Ukrajnából menekültek részére az adománygyűjtéshez, és megköszönte a lakosságnak az adományokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában