Pihentetőbb alvás

2022.05.09. 18:10

Hűvösben alhatnak nyáron az óvodások

Egy felajánlásnak köszönhetően kétmillió-háromszázötvenezer forint értékben jut klímaberendezéshez a Tamási Aranyerdő Óvoda és Bölcsőde déli épülete, tették közzé Tamási város hivatalos honlapján.

B. M.

Illusztráció: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az óvodai-bölcsődei intézmény részéről ehhez hozzátették, hogy a nyár a legkedveltebb évszak az óvodások körében, hiszen nincsenek kötött foglalkozások, élvezhetik a szabad játékot, a jó időt, a napsütést. Az óvónők arra törekednek, hogy a gyermekek minél több időt töltsenek a csoportszobákon kívül, ezért, kihasználva teraszaikat, akár már a reggelizés is ott történik, majd ebédig az udvari játékokon a sor. 

A gyerekek nagyrészt az árnyékos területeken játszanak, de csábító lehet a napsütötte füves terület is. A nyári meleg nem akadályozza meg a kicsiket a futkározásban, homokozásban, csúszdázásban. Az elmúlt években már lehetőségük van arra is, hogy párakapu alatt frissítsék fel magukat, a rendszeres folyadékpótlásról pedig a nevelők gondoskodnak. Azonban míg délelőtt a szellős, árnyékos udvaron játszanak az ovisok, addig az épület helyiségei egyre melegebbek és melegebbek lesznek, nem ritka a harminc fok körüli belső hőmérséklet. 

Az elfáradt apróságoknak ezért az ebéd utáni csendes pihenő sokszor nem csendes és nem is pihentető volt. Hiába a minimális ruházat, a besötétített ablakok – a kicsik izzadva forgolódtak, a felmelegedett épületben nehéz volt az alvás. Az idei nyáron azonban mindez már másképp lesz, tették hozzá. 

Az ebéd utáni csendes pihenő sokszor nem csendes és nem is pihentető volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában