Jubileum

2022.05.31. 10:26

Régi újvárosiak találkozhattak

Jubileumi Újvárosi Találkozó zajlott le a közelmúltban a megyeszékhelyen.

Sz. Á.

Képek borították a falakat a nagyteremben (Fotó: Makovics K).

A Szekszárd-Újvárosi Római Katolikus Társaskör rendezvénye 15 órakor szentmisével kezdődött az újvárosi római katolikus templomban. A szentmisét Simon János pincehelyi esperes, valamint dr. Hegedűs János dombóvári plébános mutatta be, egykoron mindketten újvárosi lakosok voltak. 

Ezt követően, már a Szent István ház udvarán Gyurkovics János alpolgármester, a társaskör világi elnöke, Horváth Jánosné általános elnökhelyettes, a Svédországból érkezett Berta Pál, valamint dr. Sík Erzsébet nyugalmazott orvos köszöntötte a mintegy száz résztvevőt. A nagyterem fotókiállításnak adott otthont, a városrész és a társaskör történetét bemutató, korabeli fényképeket ismert újvárosi családok bocsátották rendelkezésre. A közös vacsorát tovább „finomította” az otthonról hozott, házi készítésű sütemény és bor egymásnak kínálgatása, valamint az a kötetlen beszélgetés, melyen a jelenlévők felidézték a városrészhez és lakóihoz kötődő emlékeiket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában