Nagyszokoly

2022.05.11. 14:12

Választási kampány kezdődött a faluban

Brunner M.

Képünk illusztráció. (Fotó: MW)

Fotó: Vasvári Tamás

Május hetedikétől kezdődött a választási kampányidőszak Nagyszokolyban, miután a helyi választási bizottság kitűzte az időközi polgármester-választás és a települési roma nemzetiségi önkormányzati képviselő-választás időpontját, amely június huszonhatodika.

Mint arról beszámoltunk, a múlt év nyarán lemondott Bors Bálint, Nagyszokoly polgármestere azután, hogy a Pécsi Ítélőtábla költségvetési csalás ügyében másodrendű vádlottként három év szabadságvesztésre, három év közügyektől és gazdálkodó szervezet vezető tisztségviselői foglalkozástól eltiltásra ítélte. Bors Bálint volt polgármester lapunknak elmondta, hogy kereskedelmi cég boltjainak mindennapjait intézte, költségvetési csalásról semmilyen tudomása nem volt.

Zemán Tünde, Nagyszokoly jegyzője akkoriban azt nyilatkozta, hogy a veszélyhelyzet megszűnését követő napig nem tűzhető ki időközi választás. Farkas Györgyi Ildikó alpolgármester a képviselő-testülettel együtt dolgozott azon, hogy az önkormányzat működése ez idő alatt gördülékeny maradjon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában