Vallás

2022.06.16. 12:55

Zsúfolásig telt a templom a bérmálkozáson

Szombaton huszonhárom fiatalt bérmált Pincehelyen a Sarlós Boldogasszony-templomban Felföldi László pécsi megyés püspök. Az eseményre a helyi fiatalok mellett Nagyszékelyből és Gyönkről is érkeztek.

Tóth Gábor

A pincehelyi templomban Felföldi László pécsi megyés püspök tartotta a bérmálást. Fotó: Held Brigitta

A zsúfolásig megtelt templomban Karl Andor, a település egyházközösségének világi elnöke köszöntötte a püspököt, kifejezve örömét, hogy körükben üdvözölhetik. 

A fiatalok felkészítése Simon János Ferenc esperes, plébános felügyelete alatt zajlott. A bérmálkozók két feladatot kaptak a jeles napra. Az egyik az volt, hogy hozzanak magukkal egy olyan szimbólumot, ami életükben a hitüket, az emberi valóságukat fejezi ki. Ezeket a szentmise során a mellékoltárra helyezték el. A másik, hogy írjanak a püspöknek egy levelet. Ez egyáltalán nem ígérkezett könnyű feladatnak a számukra, de a bérmálkozók jobbnál jobb leveleket írtak, melyekből elhangzott néhány idézet a szentmise során. 

„Sok ünnep van a család életében. A legkülönlegesebbek közé tartozik a bérmálás, mert ez valójában a család ünnepe – mutatott rá szentbeszédében Felföldi László, aki a hit fontosságára hívta fel a figyelmet. – Ez az élet egyik leglényegesebb része. Nagyon fontos, hogy kik állnak mellettünk és mögöttünk: szülők, nagyszülők, tanárok, hit­oktatók, atyák, segítők. A fiatalokat biztosítani kell arról, hogy van kire számítaniuk, akik támogatják őket” – fogalmazott a pécsi megyés püspök. 

A bérmálással a huszonhárom fiatal az egyház szemében nagykorú kereszténnyé vált és elkötelezték magukat az egyházi közösségben való életre. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában