Jubileum

2022.07.06. 10:38

Három évtizedes fennállását ünnepelte Tolna egyik legnagyobb egyesülete

Egykor ezer főt is számlált Tolna első bejegyzett nyugdíjas egyesülete. Jelenleg 126 a létszám, de így is a legnagyobb helyi civil szervezetek egyike a megalakulásának 30. évfordulóját nemrég ünnepelt Tolna Városi Nyugdíjas Egyesület.

Steinbach Zsolt

Fotó: Józsa Jácint

Pontosabban az 1992-ben létrejött szervezet a Tolna Városi Nyugdíjas Érdekszövetség nevet viselte, a jogszabályi változások nyomán 2015-ben lett „egyesület”. A rendszerváltást követő nehéz gazdasági időszakban a szervezet érdekképviselő, önsegítő tevékenysége domborodott ki erőteljesebben. A nyugdíjjal összefüggő hivatali ügyekben történő segítségnyújtás, a helyi intézményi idősellátás erősítésének szorgalmazása mellett azonban akkor is törekedtek a közösségépítésre, a nyugdíjasok kulturális igényeinek kielégítésére. 

Az egyesület ma a szabadidős, közösségi programok szervezése, az értékőrzés, értékteremtés mellett az egészségmegőrzésre, a beteg, egyedülálló tagtársak segítésére koncentrál elsősorban.

Minderről Kákonyi Bertalanné, az egyesület elnöke beszélt a 30 éves jubileumon, amit a Lovardában rendeztek, mintegy 90 résztvevővel. Az elnök megemlékezett a szervezet korábbi vezetőiről, Kenessei Istvánnéról, Széles Mártonnéról és Tóth Gizelláról is, egyben méltatta a kezdetektől bevált, a bizalmiak tevékenységére támaszkodó modellt, ami ma is hatékonnyá teszi a működést. 

A jubileumi ünnepségen szerepelt egy régi, egyesületi táncos bulit megidéző nosztalgia vetítés. Nagy sikerrel fellépett az egyesület senior örömtánc csoportja, és minden tag mutatós, egyben praktikus meglepetést, gravírozott szemüvegtokot kapott ajándékba. A rendezvény vacsorával zárult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában