Országos verseny

2022.07.08. 20:00

Egy nagykövete és három attaséja lett a megyének

Nagykövete és három attaséja lett Tolna megyének. Kinevezésükről, pontosabban, tisztségük elnyeréséről tegnap délután Szekszárdon a Megyei Önkormányzat dísztermében kapták meg az oklevelet.

Szepesi L.

Orbán Attila, a megyei közgyűlés alelnöke is gratulált a díjazottaknak (Fotó: Makovics K.)

Az ünnepség egy országos verseny megyei eredményhirdetése volt, amelyen több százan indultak – nem csak Tolnából. A több fordulóból álló vetélkedő az interneten folyt, előbb feladatok megoldása alapján, majd több on-line csata, a megyéről készített videó, fényképes bemutató, internetes meeting, beszélgetés során derült ki, kik a legjobbak, akik aspirálhatnak a tisztségekre, s részt vehetnek majd az országos döntőn, amelyben szeptember végén dől el, ki lesz az ország kicsi nagykövete.

A verseny országos fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök, ötletgazdája, szervezője pedig Strack Mária vállalkozó. Ő korábban rendezett egy turisztikai gyermekprogramot, s annak sikere alapján dolgozta ki ezt az újabb vetélkedőt, amelynek célja a diákok tehetségének kibontakoztatása, kreativitásuk fejlesztése, környezetünk jobb megismerése és megismertetése. 

A Tolna megyei ünnepélyes eredményhirdetés résztvevői, a 13 nyertes, valamennyien egy kicsinagykövet feliratú pólót kaptak. Ebben ültek, mikor köszöntötte őket, s a velük érkezett szülőket, nagyszülőket a megyei közgyűlés alelnöke, Orbán Attila, valamint Szántó Zoltán, a kicsinagykövet-választást támogató Paks alpolgármestere. Utóbbi elmondta, a Duna menti városban hagyomány, hogy megkeresik, támogatják a tehetséges fiatalokat, azokat a gyerekeket, akikben ott rejlik a lehetőség, hogy többek legyenek, és segítik őket, hogy képességeiket fejlesszék tovább. Ez a verseny pedig kiváló volt arra, hogy megtalálják, megismerjék azokat a tehetséges iskolásokat, akikben megvan a tenniakarás is. 

A nemes vetélkedő során a megye kicsi nagykövete lett a bonyhádi Mándity Emma, a megye agrárattaséja a szintén a bonyhádi iskolába járó Masa Hanna, a sportattasé a madocsai Nagy Ábel, s a kulturális attasé a szekszárdi Wirth Enikő. Különdíjat kapott Bayer Krisztofer, Görföl Zselyke és a paksi Kozma Roland. Rajtuk kívül a Tolna megyei döntőbe jutott, és oklevelet vehetett át Bognár Izabella Dina, Feledi Szabolcs, Flaisz Ákos, Káldi Petra, Kosztolányi Enikő és Körösztös Adrienn Szonja. 

Valamennyi résztvevő kapott egy az alkalomhoz illő léggömböt, amelyet az ünnepség végén a megyei önkormányzat udvarán engedtek a magasba.
Az országos döntő szeptemberben lesz, ahol eldől, ki lesz Magyarország kicsi nagykövete, akinek feladata lesz – miként a felnőtt diplomatáknak – képviselni az ország érdekeit és értékeit, hogy a külvilág is megismerje milyen kincseket őriz hazánk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában