Ülésezett a SZEKÖF

2022.08.31. 09:30

A helyieket támogatja a bizottság

Támogatási kérelmekről, önkormányzati bérlakásokra beadott pályázatokról döntött pénteki ülésén a Szekszárdi Közgyűlés Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottsága (SZEKÖF).

Sz. L.

Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér (balra) elnökletével ülésezett a szociális bizottság (Archív fotó: M. D.)

A Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér elnökletével működő testület támogatást szavazott meg a Szekszárdi Nyugdíjasok Területi Érdekszövetsége részére, és négyen tovább kapják az ápolási támogatást. Egy ötödik igénylőnek viszont vissza kell fizetni a kapott összeget, mert a hölgy szabadságvesztését tölti, így nem gondoz senkit, ám a pénzt felvette. Öten költözhetnek szociális bérlakásba, és negyvenhárman kapnak lakhatási támogatást, hat kérelmet viszont az igénylők magasabb jövedelme miatt el kellett utasítani.

Kapott a bizottság egy furcsa kérést is: a Vakok és Gyengénlátók Fejér Megyei Szervezete fordult támogatásért hozzájuk, de azt sem jelölték meg, hogy mire kellene a pénz. Vélhetően több helyre küldtek hasonló levelet, ezért a bizottság tagjai úgy szavaztak, ha kell, inkább a helyieket támogatnák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában