Részleges tilalom

2022.08.24. 11:00

Erdőlátogatási korlátozás lép életbe Gemencben!

Erdőlátogatási korlátozás lép életbe augusztus 26-tól szeptember 30-ig a Gemenc Zrt. kezelésében levő területeken.

TEOL

Illusztráció: Shutterstock

A fent említett bő egy hónap alatt csak 9 óra és 15 óra között szabad az erdőben tartózkodni a Gemenc Zrt. kezelésében levő területekenközölte honlapján az erdőgazdálkodási társaság. A korlátozás a Gemenc Zrt. által készített térképeken a – vadászterületek – kék vonalon belüli, zölddel színezett erdőrészletekre vonatkozik.

Korlátozással érintett területek

Gemenc

Augusztus 26-tól szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Duna és a Sió  ártere, Szekszárd közelében Bárányfok, a Keselyűs, a Pörböly és Báta környéki erdőterületek, Baja közelében a Cserta és a Vén-Duna, a Pörbölyi erdő a Pörbölyi Titánnal, Pandúr-sziget, stb.

Kattintson a térképért!

Gemenci Erdei Vasút

Az erdei vasút pénteken, szombaton és vasárnap Pörböly és Malomtelelő között közlekedik, Nyárilegelő és Lassi megállók, valamint a Molnárka tanösvény az utolsó vonatok indulásáig az utasok által látogathatók.  A tanösvények kijelölt nyomvonalát, illetve a megállók környékét 15 óra után ne hagyja el!

Sötétvölgy, Gurovica

Szeptember 1-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Szekszárdtól nyugatra, Szálkától északra található erdőterület, Sötétvölgy környéke. A korlátozás nem vonatkozik a Sötétvölgyi Parkerdő területére és a Sötétvölgyi Horgásztó környékére.

Kattintson a térképért!

Bátaapáti, Mórágy

Szeptember 1-től szeptember 30-ig  csak 9:00 és 15:00 óra között látogathatók a térképen jelölt erdők.

Kattintson a térképért!

Karapancsa

Augusztus 26-tól szeptember 30-ig  csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Duna ártere Hercegszántótól nyugatra, Budzsak, Homorúd és a Karapancsai Kastély környékén.

Kattintson a térképért!

Lens

Augusztus 26-tól szeptember 30-ig  csak 9:00 és 15:00 óra között látogathatók az Érsekhalma és Rém közelében található erdőterületek, Kék-hegy környéke.

Kattintson a térképért!

A részleges erdőlátogatási tilalmat a 2009. évi XXXVII. (az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló) törvény 94.§.(1) alapján rendelték el.

Címkék#Gemenc Zrt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában