Befejeződött

2022.08.02. 16:20

Időre elkészültek az utak és járdák Pakson

A napokban befejeződött a Kálvária utca felújítása, az autósok újra birtokba vehették az utat.

Ábrahám-Gazsó Rita

A felújított parkoló a Coop előtt Dunakömlődön (Fotó: Molnár Gyula)

Ezzel lezárult a Paks belterületi utak és járdák felújítása elnevezésű projekt, amelyben a Gábor Áron utca, a Kápolna utca, a Zsíros köz és a körforgó közötti szakaszának rekonstrukciója szerepelt még. Mindhárom munka időre elkészült – adta hírül a TelePaks. 

– Ne felejtsük el, hogy a Kálvária utca a Malom-hegy belépője, ezért nagyon forgalmas útszakasz, amely már nagyon régen megérett a felújításra – emlékeztetett Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere a Kálvária utca felújítását lezáró műszaki átadáskor. Kiemelte, hogy megtörtént az ivóvízvezeték cseréje, a korábbi vezeték ugyanis már nagyon elöregedett.

A projekt részeként új aszfaltréteget kapott a temető felé vezető út és átalakult a Vas köz is. A terv szerint a Vas köz aszfaltos burkolatot kapott volna, de az utca épületeinek állagmegóvása érdekében az utca nagy részében térkőburkolatra váltották le. A munkák során megújult az útfelület a Kálvária utcában és az Öreghegy utca 2-10. szám közötti részen, a járdák, a temető melletti parkoló, valamint kicserélték az ivóvíz gerincvezetéket és a házak melletti bekötéseket. A közlekedésbiztonságot javító felújításokat összesen 295 millió forintból valósították meg.

Dunakömlődön még folyik a munka: a Coop élelmiszerüzlet melletti parkolót újítják fel. A korábbi eltöredezett burkolatot felszedték, és a helyére térkő kerül. Ezzel egy régi probléma oldódik meg. Spiesz József, a körzet képviselője, a külső településrészek önkormányzatának elnöke elmondta, már több éve megfogalmazódott az igény a parkoló felújításra, de most jutottak el odáig, hogy a 7,2 millió forintos beruházásból a rész-önkormányzati keretből hozzá tudjanak járulni. A fennmaradó részt, vagyis hárommillió forintot az élelmiszerüzlet üzemeltetői vállalták.

A területen már tavasszal is dolgoztak a szakemberek, akkor a Béke utca és a parkoló közötti útszakasz újult meg. A településen további fejlesztéseket terveznek: kibővítenék a jelenleg felújítás alatt álló parkolót zúzott köves megállóhelyekkel, valamint újra cserélnék a járda burkolatát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában