Választás

2022.08.31. 16:20

Nyolcan mérettetik meg magukat

Nyolcan indulnak a faddi polgármesteri címért: Baté Mihály, Bordács József, Fehér János, Józsa Károly, Kákonyi József, Keserű Erzsébet, Novák Attila és Tanács Géza.

Wessely Gábor

Fülöp János (jobbról) dr. Horváth Kálmán főispán társaságában (A szerző fotója)

Mint megírtuk, az eddigi polgármester, Fülöp János egészségi problémák miatt mondott le. Hosszú időn keresztül, 17 évig irányította a községben folyó munkát. Számos fontos és látványos fejlesztés valósult e több mint másfél évtized során. Utódját szeptember 11-én választják meg. Visszalépő nincs, minden jelölt komolyan elhatározta, hogy megméretteti magát.

‒ Visszalépni egyébként az előző nap, szeptember 10-én délig lehet - mondja dr. Percsi Elvira, a település jegyzője. ‒ A voksolás négy szavazókörben történik, este hét óráig. A szavazatösszesítés néhány óra alatt megtörténik, az előzetes eredmény még aznap ismertté válhat. A jegyző – aki a helyi választási iroda vezetőjeként fog közreműködni az időközi polgármester-választáson – gyakorlott szakember. Népszavazásokat, országos és helyi voksolásokat is levezényelt már hivatali ideje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában