Reichertshofen

2022.08.04. 16:20

Testvérvárosukban járt a paksi delegáció

Nyolc fős paksi delegáció utazott múlt hét végén Reichertshofenbe. A küldöttség részt vett németországi testvérvárosunk legnagyobb ünnepén, a PaarFesten – tájékoztatott Paks önkormányzata.

Ábrahám-Gazsó Rita

Szívélyes búcsúztatás (Beküldött kép)

A paksi delegációt Michael Franken polgármester fogadta, a szállás elfoglalása után az első este a helyi képviselőkkel vacsoráztak. Pénteken hivatalos fogadás volt a városházán, ahol megtekintették az ottani városközpontot, melynek felújításáról beszámolót hallgathattak. 

Ezután a látogatás a városüzemeltetés új telephelyén folytatódott. Még a délelőtt folyamán fogadták a paksiakat a pfaffendorfi járási hivatalban, ezt követően a helyi temetőben megkoszorúzták a korábbi polgármester, Johann Hammerl és a Dunakömlődről kitelepített, a testvértelepülési kapcsolatot megalapozó Stenger Pál sírját.

Johannn Hammerl sírjánál (Beküldött kép)

Délután a paksi csapat is részt vett a PaarFest ünnepség felvonulásán, Szántó Zoltán alpolgármester is közreműködött az első söröshordó megcsapolásában, melyet közös koccintás követett. Szombaton látogatást tettek a BMW múzeumban és kiállítótérben, majd München belvárosának, történelmi helyeinek látványosságait fedezték fel. Este a PaarFest programjának megtekintésével zárták a napot.

Felvonulás a PaarFesten (Beküldött kép)

A delegáció tagja volt Szántó Zoltán alpolgármester, Ulbert Sándor képviselő, Borbás László, a szociális központ igazgatója, Feil Gábor, Feil Béla, Hirt József és Tresznics Károly a Paksi Német Nemzetiségi Önkormányzat képviseletében, a hivatal részéről pedig Ruff Ferenc külkapcsolati referens és Molnár Tibor gépkocsivezető. A PaarFesten Szedmák István Sárgödör téri borász is jelen volt, akinek sátrában sokan kóstolták a magyar borokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában