Születésnap

2022.08.29. 18:01

Tortával köszöntötték a száz éves Mária nénit

A száz éves Isgum Máriát köszöntötte hétfőn délután Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület Gondviselés Háza Ezüstfenyő Időskorúak Otthonában.

M. I.

Gyurkovics János alpolgármester a város és a maga nevében is köszöntötte a 100 éves Mária nénit (Fotó: Mártonfai D.)

A szép kort megélt asszony Tolna-Mözsről költözött be az otthonba még 2013-ban. A mai napig jó egészségnek örvend, nagyon szeret varrni, és szemüveg nélkül fűzi be a cérnát a tűbe. Erre nagyon büszke. Németh Julianna, az intézmény vezetője elmondta, Mária néni nagyon szereti a rendet maga körül, a szobáját is ő maga tartja tisztán. Ha olyan kedve van, szívesen beszél a múltjáról.

Fiatal korában a szövőgyárban dolgozott Tolnán, de ennél is szebb emlék számára a gyermekkora, amikor a család édesapját követve járta be a világot. Ugyanis hajós családba vitte annak idején a gólya. Románul és németül - a magyar anyanyelve mellett - kiválóan beszél. 

Az intézmény vezetője elmondta, Mária néni a legidősebb az otthonban. Száz éves születésnapját tortával ünnepelték, szobáját és az udvart lakótársai segítségével tiszteletére feldíszitették.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában