TraffiPaks

2022.09.28. 12:30

A paksiak elfelejthetik a menetrendek böngészését

Már letölthető a Paksi Közlekedési Kft. új utastájékoztató mobilalkalmazása, amelynek segítségével az utazó az okostelefonjából olvashatja ki az aktuális forgalmi helyzetnek megfelelő utazási információkat – tájékoztatott a paksi önkormányzat.

Gazsó Rita

Élőben követheti a helyi járatos buszok érkezését és indulását. (Fotó: Szép Zsóka/TelePaks)

A busztársaság új applikációja megkönnyíti az utazástervezést, rajta keresztül ugyanis valós időben nyomon követhető mindegyik érkező járat. A TraffiPaks névre hallgató alkalmazás használói elfelejthetik a menetrend böngészését, az indulási és menetidők számolgatását, tíz-tizenöt másodperces frissítési közökkel élőben figyelhetik a járműveket. 

A tájékoztatás szerint az Android és iOS rendszerekre egyaránt elérhető TraffiPaks egyszerű, felhasználóbarát és áttekinthető felületen kínál minden adatot. A kereshető menetrend alapján akár hetekre előre megtervezhető az utazás, akár háztól házig. Aktuális GPS koordináták alapján a térkép tetszőleges pontjára, vagy megadott címre is készíthető terv.

Szabó Péter polgármester a TelePaksnak elmondta, szerinte jó ötlet a fejlesztés, az új alkalmazással még tovább korszerűsödött a helyi tömegközlekedés. A folyamatos nyomon követés miatt az utasokat sem érheti meglepetés, ha ugyanis késés alakul ki, vagy torlódás miatt nem érkezik időben a busz, akkor ezt az appon keresztül nyomon tudják követni.

A program első indításakor egy rövid súgó mutatja be az applikáció használatának legfontosabb jellemzőit. A második lapon az aktuális térképnézetnek megfelelő terület közelében áthaladó vonalak listáját mutatja meg a program. Az egyes vonalakra koppintva rajzot készít a szoftver irányonként, az irány kiválasztásával pedig a megállólista is megtekinthető. Az alkalmazással és a telepítésével kapcsolatban további részletek is elérhetők a paksbusz.hu oldalon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában