Magyarország KicsiNagykövete

2022.09.16. 14:24

Lecsót főzött a kicsi nagykövet és az attasék

A Magyarság KicsiNagykövete országos verseny keretében Tolna megye KicsiNagykövete Mándity Emma (Bonyhád) lett, míg a KicsiAttasé tisztségeket Masa Hanna (Bonyhád), Nagy Ábel (Madocsa) és Wirth Enikő (Szekszárd) töltik be.

Brunner Mónika

A Tolna megyei tisztségeket betöltő gyerekek: Nagy Ábel, Wirth Enikő, Masa Hanna és Mándity Emma. (Fotó: K. A.)

Ahogyan azt korábban megírtuk, egy országos verseny megyei győztesei a fiatalok. A gyermek nagykövet és az attasék feladata volt, hogy egy jellegzetes Tolna megyei étel elkészítését mutassák be és vendégséget szervezzenek példaképeiknek, mentoraiknak. A vendégségnek pénteken adott otthont a Takler Kúria, az eseményen részt vett Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnöke, mint példakép és mentor. 

– A Gasztromegye dombóvári adásában látható Dőry-lecsót készítettek a gyerekek húsz főre. Ügyesek és szorgalmasak, rögtön ráéreztek, hogy kell elkészíteni az ételt – mondta lapunknak a helyszínen Fehérvári Tamás elnök, és hozzátette: mindenben támogatják a nyertes gyerekeket, akik Tolna megyét képviselik. 

A tízéves Nagy Ábel elmondta, hogy KicsiAttaséként feladata, hogy a sporttal foglalkozzon. Wirth Enikő tizenkét éves, a kultúra területét kapta, Masa Hanna tízéves, KicsiAttaséként a természetet képviseli. Tolna megye KicsiNagykövete, Mándity Emma tíz évesen pedig koordinálja a feladataikat. 

A tisztségeket betöltő gyerekek a feladataikon keresztül olyan tudásra és motivációra tehetnek szert, amellyel változást indíthatnak el, Tolna megye és Magyarország jövőjét építik, és egyszer majd olyan nagy emberek lehetnek, mint a legkedvesebb példaképük.

A Magyarság KicsiNagykövete a Generációk Találkozása Egyesület és a Jövőt Építők Generációja Egyesület közös programja, amely a határon innen és túl élő magyar nemzetiségű gyerekeket szólítja meg. A verseny célja volt, hogy segítse a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és származásukra. 

Az eseményen megjelent Böde Dániel népszerű tolna megyei focista, volt magyar válogatott, Tamás Zsolt, a bonyhádi vasember, Ironman világbajnok. Fellépett a Bartina Néptánc Egyesület és a "Kränzlein" Néptánc Egyesület Bonyhád. 

A Gasztromegye alábbi adásából megismerheti a dombóvári Dőry-lecsó receptjét:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában