Döntés született

2022.09.03. 09:30

Megvan a vízitúra állomás tervezője

Kiválasztotta legutóbbi ülésén a tolnai képviselő-testület a tolnai Duna-parton felépítendő vízitúra bérlő állomás tervezőjét.

Steinbach Zsolt

Illusztráció: M. Gy.

A Magyar Kajak-Kenu Szövetség  támogatásával – ami létesítményenként 30 millió forintot jelent – a Duna mentén több helyen, így a tolnai holtág partján is létesítenek vízitúra bérlő pontot. 

A tolnai állomást a város alatti holtágszakaszon, az önkormányzati tulajdonú kajakház melletti területen tervezik létrehozni. Ott épül majd fel a mintegy ötven négyzetméteres épület, benne csónak- és kerékpártárolóval, irodával és vizesblokkal. 

A beruházást az önkormányzat valósítja meg, a sporteszközöket a kajak-kenu szövetség biztosítja, az üzemeltetést pedig a Tolnai Kajak-Kenu Sportegyesület látja majd el. Az elképzelések szerint a víziturizmust kiszolgáló létesítmény a jövő év végéig készül el. Az első lépés a tervező kiválasztása volt. Ezt a munkát a döntés szerint a legkedvezőbb ajánlatot adó szekszárdi VLM Építésziroda Kft. végezheti el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában