Szelektív hulladék

2022.09.09. 16:20

Tudatos használt sütőolaj gyűjtésre buzdítanak Pakson

Az önkormányzat több, mint egy éve a város tíz pontján és a településrészeken is használt sütőolaj- és sütőzsiradék-gyűjtő konténert helyezett ki a Biotrans Kft. közreműködésével. A használt sütőolajat és -zsiradékot az eredeti csomagolásában vagy zárt befőttes üvegben kérik elhelyezni a gyűjtőbe.

Gazsó Rita

IIlusztráció: Shutterstock

A rendszer előnye, hogy a hulladékot a konténer cseréjével szállítják el az egyszerű ürítés helyett, így a gyűjtőpontra minden alkalommal tisztított és fertőtlenített, új edény kerül. Emellett a cég minden liter leadott olaj után 25 forinttal támogatja a paksi ÖKO Munkacsoport Alapítványt.

Fontos azonban a lakosság hozzáálló támogatása és a gyűjtőedények rendeltetés szerinti használata – hívja fel a figyelmet az önkormányzat. Mint írják, sajnálatos tapasztalat, hogy a lakosságtól begyűjtött olaj mennyisége az utóbbi időben lecsökkent, ezt tetézi, hogy a város több pontján még mindig nem a rendeltetésüknek megfelelően használják a lakók az edényzetet. 

Ürítéskor találkoztak már üveg- és kommunális hulladékkal, a szelektíven gyűjthető hulladékok szinte minden formájával, de még motorolajjal és építési törmelékkel is. Az önkormányzat arra kéri a lakosságot, hogy a használt sütőolajon kívül mást ne dobjanak a konténerbe. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában