Játszótéri mesék

2022.10.16. 13:00

A Viza játszótéren folytatódott a mesés program

Mese és játék töltötte meg a Táncsics utca mögötti Viza játszóteret szombaton reggel, ahol ismét egy tanulságos, érdekes mesével, kincskereső játékkal, kézműves foglalkozással, forró teával várták a gyerekeket a Kincskereső Gyermekkönyvtár munkatársai. A tér ez alkalommal is megtelt érdeklődő családokkal.

Ábrahám-Gazsó Rita

Többféle játéklehetőséget is biztosítottak a gyerekeknek

Forrás: TelePaks

A Játszótéri mesék című programsorozatot, mint korábban írtuk, nyáron indította útjára a paksi Kincskereső Gyermekkönyvtár, azzal a céllal, hogy segítse a gyermekek olvasóvá nevelését. A bibliotéka munkatársai több alkalommal népszerűsítették a könyveket, a könyvtárba járást, egyben a meseolvasást a paksi játszótereken.

Az alkalomra feldíszítették a teret, majd egy-egy mesét olvastak fel, közben a gyermekek által kedvelt helyszínen többféle játéklehetőséget is biztosítottak: a kicsik nagyobb méretű fadominóval játszhattak, rajzolhattak, kavicsot festhettek vagy kártyázhattak, sőt még frissítőt is kaptak. 

Miként Halász Dóra, a paksi kezdeményezés ötletgazdája, a Kincskereső Gyermekkönyvtár munkatársa elmondta, a meseolvasásnak számtalan pozitív hatását kimutatták már. Segít a kicsiknek az érzelmeik, élményeik feldolgozásában és félelmeik feloldásában, a különösen hisztis gyermekek kezelésében vagy oldja az olyan szorongásokat, mint a félelem a sötétben. Az olvasás a nagyobbaknál is sokat segít, amellett, hogy kiváló szórakozás: hozzájárul a szókincsbővítéshez, kikapcsolja a fiatalokat a mindent behálózó elektronikus világból. 

Átmenetileg új helyre költözik a gyermekkönyvtár

Ahogyan hírül adtuk, néhány napja döntött a város képviselőtestülete az aktuális energiatakarékossági intézkedésekről, ennek részeként a Kincskereső Gyermekkönyvtár október 18-tól átmenetileg a paksi Pákolitz István Városi Könyvtár épületébe költözik és itt fogadja majd kis olvasóit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában