Egykori diákok

2022.10.18. 13:21

Ötven éve érettségiztek a Rózsában, most újra találkoztak

Jó közösség, az ötven éve érettségizett 4. műszerész B osztályba járók találkoztak egymással a hétvégén Szekszárdon. A csapat a Rózsa Ferenc Műszaki Szakközépiskolát erősítette annak idején. Az intézmény ma már más profillal I. Béla Gimnáziumként működik.

Budavári Kata

Remek hangulatban töltöttek el együtt néhány órát. Fotó: Kiss Albert

Nászné Szűcs Zsuzsanna szervező elmondta, negyedikes osztályfőnökük Bencze Attila volt, ő és 19 osztálytárs fogadta el a meghívást. A műszerészek leendő szőlészekkel tanultak együtt még elsőben, a 32 fiatalból tízen voltak lányok. Hárman, valamint első osztályfőnökük, Németh János előre jelezték, hogy nem tudnak részt venni a találkozón. A volt osztálytársak közül öten már meghaltak.

A gimnázium igazgatója, Hajós Éva köszöntötte a hajdani diákokat, emléklapot adott át mindenkinek, és beszélt arról, mi minden változott az eltelt fél évszázad alatt az iskolában. Két I. bélás diák verssel, zenével lepte meg az ünneplőket egykori termükben, Lajkóné Kristóf Olga Emlékek című versét pedig az egyik osztálytárs, Hunyadi István szavalta el, majd az osztályfőnöki óra következett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában