Pupp Réka is indult

2022.11.12. 18:00

A BringázgAtom élményt jelentett és csapatot is épített

Kerékpárra pattantak a kerekezés hívei. Nyeregben ülve fedezték fel Paks szépségeit és értékeit. Pupp Réka zárta a sort csapatában.

Szeri Árpád

Fotó: Molnár Gyula

BringázgAtom fantázianévvel invitálta közös kerékpározásra a testmozgás híveit az Atomerőmű Sportegyesület. A jelentkezők szombaton délelőtt 9 és 12 óra között adtak egymásnak találkozót a starthelynél, azaz a Paksi Halászcsárdánál. Ezen időpontokon belül egyénileg, családdal, barátokkal bármikor útnak lehetett indulni, hiszen ez alkalommal nem a minél jelentősebb teljesítmény volt a lényeg. Hanem a közösségi élmény és ezzel együtt a város környékének, természeti szépségeinek felfedezése két keréken.

Az időjárás időnként nem volt kegyes a bringázókhoz, de a szemerkélő eső sem riasztotta vissza a mintegy száz résztvevőt. Akik egyébként két táv, egy nyolc kilométeres, illetve egy közel tizennyolc kilométeres közül választhattak. Aki elfáradt, az pihenőt tarthatott a frissítőpontoknál, ahol fel is erősíthette elszántságát és fizikumát a szervezők által kínált étellel-itallal. Nemcsak zsíroskenyér és forró tea várta a kerekeseket, hanem szőlőcukor, alma és még banán is. Mindezt még tetézte az a feltöltődés is, amit Lussonium, a Sánchegy, avagy a kömlődi sípálya látványa adott. Így nem véletlen, hogy beérkezéskor gyakorlatilag mindenki jó kedvvel, mosolyogva szállt le a drótszamár nyergéből.

Ezzel azonban a BringázgAtom még nem ért véget. Hiszen miként az a kezdeményezés felhívásában olvasható, aki november 12. és 14. között feltölti a túrán készített fényképeit az ASE Facebook-posztja alá, az ajándékcsomagot nyerhet a szervezők jóvoltából. 

Az indulók között volt Pupp Réka, Európa-bajnoki harmadik helyezett és olimpiai ötödik helyezett cselgáncsozó. Az ASE kiválósága lapunknak elmondta, hogy közeli kapcsolatban van a kerékpárral, hiszen ha úgy adódik, a városban is ezt a közlekedési eszközt használja.

– Jó élmény volt, csapatépítő programnak is beillett – foglalta össze a BringázgAtom lényegét. – Mi, judósok együtt indultunk el a lehető legkorábbi időpontban – folytatta. – Négy tagú, cselgáncsos társaságukban volt egy kisfiú is, aki a többiekhez képest lassabban tekert, ezért én zártam a sort. Időnként azt is nyugtáztam, hogy akadnak Paks tágabban vett területén számomra is kevéssé ismert helyszínek. Például a szőlős részen átvágva, avagy Kömlődöt elhagyva nagyon szép környékekkel találkoztam.

Pupp Réka azt sem titkolta, hogy hozzájuk képest akadtak, akik jóval gyorsabb ütemet diktáltak. Közéjük tartozott például dr. Kovács Antal és Bor Barna is. Az olimpiai- és világbajnok cselgáncsozó, az ASE elnöke, illetve a világbajnoki ezüstérmes és háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes sportoló ugyancsak végigkerekezte a választott távot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában