Közlekedés

2022.11.16. 12:57

Új vasúti és autóbusz-menetrend lép életbe!

December 11-én lép hatályba a MÁV-Volán-csoport új, 2022/2023-as vasúti és autóbusz-menetrendje. A Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vonalon is változások lépnek életbe.

TEOL

A kép illusztráció.

Fotó: Drazen Zigic

A menetrendváltás új, utascentrikus szemléletet hordoz, és újabb fejlesztésekkel használja ki a MÁV-Volán-csoport integrációjának előnyeit – közölte honlapján a Volánbusz. Az utazási szokásokhoz még jobban igazodó, összehangolt vasúti és buszos menetrendek teszik vonzóbbá a vonattal, busszal való utazást – fogalmazott a közlekedési társaság. 

Az új menetrend értelmében a Dombóvár–Kaposvár–Gyékényes vonalon is változások lépnek életbe.

A vasúti és autóbuszos szolgáltatás összehangolása révén, a Dombóvár—Kaposvár között a vonatok nem állnak meg Kapospula, Attala, Csoma-Szabadi, Baté, Kaposhomok és Taszár állomásokon, megállóhelyeken, valamint Kaposvár és Gyékényes között Porrogszentkirály megállóhelyen.

Az érintett településeket helyközi autóbuszokkal szolgálják ki az alábbiak szerint:

  • A menetrendváltástól Kaposvár és Dombóvár között kétóránkénti, ütemes jellegű autóbusz-menetrend lép életbe, csúcsidőben a jelenleginél egyenletesebb járatkövetést biztosítva.
  • Az átalakítás eredményeként több Kaposvár és Dombóvár között közlekedő autóbuszjárat Dombóváron Budapest felé és felől kedvező InterCity, míg Pécs felé és felől személyvonati csatlakozást biztosít.
  • Az autóbuszjáratok egységes megállóhely kiosztással, a vasút által a továbbiakban ki nem szolgált Kapospula, Attala, Csoma, Szabadi, Baté, Kaposhomok és Taszár települések érintésével közlekednek.

 

A Dombóvár és Kaposvár közötti településeket kiszolgáló autóbuszjáratok menetrendjei december 11-től:

5920 Kaposvár – Taszár – Baté

5922 [Kaposvár –] Baté – Gölle – Igal

5923 Kaposvár – Dombóvár – Szekszárd

5924 Kaposvár – Dombóvár – Bonyhád – Mohács

5925 Kaposvár – Mosdós – Dombóvár

5928 [Kaposvár –] Taszár – Mosdós – Kercseliget

6011 Siófok – Dombóvár – Kaposvár – Barcs

A további változásokról ide kattintva tájékozódhat!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában