Vallás

2022.11.26. 12:00

Verbita szerzetesek hirdették Isten igéjét

Missziós hétvégére hívta a híveket Wigand István plébános és számos segítője Bonyhádon. A november 24-27-ig tartó lelki programsorozat lebonyolítása verbita szerzetesek (Isteni Ige Társasága) közreműködésével történt. A vasárnapi zárómise celebrálására Felföldi László megyéspüspököt kérték fel. Ilyen nagyszabású missziós program 1947-ben volt utoljára Bonyhádon.

Wessely Gábor

A verbita szerzetesrendet Szent Arnold Janssen német pap alapította 1875-ben. Már nyolcvan országban vannak jelen, így Magyarországon is. Több földrészről, különböző kultúrákból érkeztek a hazánkban szolgáló verbiták, azzal a céllal, hogy megismerjék egymást, az országot, a népet, és színes szeretetközösséget alkotva hirdessék Isten igéjét. 

Az indiai Tete Remis atya misézett Bonyhádon (Fotó: Máté Réka)

Bonyhádra 16-an utaztak, nyolc ország szülöttei. Már mindannyian jól beszélnek magyarul. Miséket, lelki beszélgetéseket, előadásokat, rózsafüzér-imádságokat tartottak, óvodába, iskolába, idősotthonba látogattak el. A vezetői teendőket ellátó indiai Lourdu Raju Chavvakula szerint nagy szükség van a lelki ébresztgetésre, mert Európában sorvad a hit.  

Bemutatkoztak a verbiták, köztük Kenneth testvér (mikrofonnal) a Fülöp-szigetekről (Fotó: Máté Réka)

Mint azt megírtuk, nemrég Szekszárdra látogatott Felföldi László, pécsi megyés püspök, és a vármegyeháza dísztermében Emberi méltóság közösségben címmel tartott előadást. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában