Halálos tűzeset

2022.12.18. 20:01

Csak találgatják a helybéliek, mi vezetett a tragédiához

A hatvanas éveiben járó N. László vesztette életét, amikor december tizennegyedikén szerda délelőtt kigyulladt száz négyzetméteres Rákóczi utcai családi házának egyik helyisége Kisvejkén.

Brunner M.

Képünk illusztráció. (Fotó: Shutterstock)

Lapunk megtudta, hogy az áldozat esztergályos volt, és Paksra, az atomerőműbe járt dolgozni. A férfi egyedül lakott a családi házban, ahol a hét közepén felcsaptak a lángok. A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján szerepel, hogy a tűzoltók kiérkezésekor sűrű füst áradt ki a  házból, egy húsz négyzetméteres területű szoba égett. A tűzoltók oltás közben egy embert találtak, akin már nem lehetett segíteni. A szobában egy fatüzelésű kályha volt, így nem kizárt, hogy a tüzet szikra (egy kipattanó szikra) okozta, azonban a pontos keletkezési okot tűzvizsgálat tárja majd fel. 

Lapunknak sikerült szót váltania az áldozatról néhány helybélivel, akik elmondták, hogy N. László sokat dolgozott, általában csak hétvégente volt otthon. Magának való emberként ismerték, és megemlítették, hogy korábban volt egy kutyája is. A családi házának az első szobájában lakott, az édesanyja rendszeresen látogatta, testvére is volt. 

Kisvejkén segítettek neki fát vágni, hogy tudjon fűteni, ráadásul az utóbbi időben több támogatásra is szüksége volt: a halála előtt stroke-ot kapott, és emiatt már csak nehezen tudott járni. 

Ebben a kisvejkei házban történt a tragédia december 14-én (Fotó: Makovics K.)

A helybéliek sem tudnak pontosabb részleteket a tragédia körülményeiről. Csak találgatják, hogy esetleg dohányozhatott-e a tűzeset előtt, vagy hogy füstmérgezés okozta-e a halálát. Akadt, aki látta, amikor aznap megérkeztek a tűzoltók, a mentőautó. Mások arról számoltak be, csak annyit láttak, hogy füst jön ki a házból, s amikor a tűzoltók kinyitották az ajtót, akkor lobbant be a tűz. 

Mint ezen tragikus tűzeset kapcsán korábban beszámoltunk róla, a kisvejkei esettel négyre nőtt azoknak a száma, akik idén tűzesetben vesztették életüket Tolna megyében. A leggyakrabban idős(ebb) emberek válnak ilyen eset áldozatává, mert mire észlelik a tüzet, addigra már halálos mennyiségű füstöt lélegeztek be. A biztonsága érdekében mindenkinek érdemes szakemberrel ellenőriztetnie a fűtőeszközét és a kéményeket!

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában