Oktatás

2023.01.26. 14:18

Február 15-ig lehet jelentkezni a május-júniusi érettségi vizsgákra

Közép- és emelt szinten is február 15-ig lehet jelentkezni a 2022/2023-as tanév május-júniusi érettségi vizsgáira – tájékoztatott honlapján a Tolna Vármegyei Kormányhivatal.

TEOL

A kép illusztráció.

Azok számára, akik középiskolai tanulói jogviszonnyal már nem rendelkeznek, a Tolna Vármegyei Kormányhivatal szervez érettségi vizsgát. A jelentkezéshez az Oktatási Hivatal honlapján kitöltött jelentkezési lapot kell aláírva, a szükséges mellékletekkel együtt eljuttatni a megjelölt határidőre a vármegyei kormányhivatal címére (7100 Szekszárd, Szent István tér 11-13.) eljuttatni. A dokumentumokat e-papír szolgáltatással, ajánlott tértivevényes postai küldeményként küldheti, vagy személyesen is elviheti a kormányhivatalhoz. 

A tanulói jogviszonyban nem állók jelentkezéséhez középiskolai bizonyítvány, érettségi bizonyítvány/törzslapkivonat és személyazonosításra alkalmas igazolvány szükséges. 

A vizsgadíj mértéke középszintű vizsga esetén harmincötezer forint, emelt szintű vizsga esetén ötvennyolcezer forint vizsgatárgyanként.

Az írásbeli vizsgákat május 5. és május 26. között tartják, vizsgatárgyanként országosan egységes időpontokban. A vizsgarend elérhető az Oktatási Hivatal honlapján. Az emelt szintű szóbeli vizsgák június 7. és június 14. napjai között, míg a középszintű szóbeli vizsgák 2023. június 19. és június 30. napjai között zajlanak.

A jelentkezéssel kapcsolatos további információkat a kormányhivatal honlapján találja!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában