Teol.hu videó

2023.02.27. 07:00

A benzingőz szerelmesei gyűjtöttek a beteg Mirának (videó)

Nem mindennapi látvány fogadta a járókelőket Cikó utcáin a hétvégén, vasárnap ugyanis igazi erőgépek lepték el a piciny falut. Nem véletlenül keveredtek a faluba a gépszörnyek, autóstalálkozót és kulturális programokat szerveztek, aminek bevételét egy kicsi lánynak ajánlották fel.

Farkas Eszter

Az egész napos rendezvényt Tetz Gábor, a Baranya Swifter's vezetője szervezte meg – a nap folyamán kulturális programok és egy nem mindennapi márkafüggetlen autóstalálkozó is létrejöhetett.

Fotó: a szerző felvétele.

– A gyűjtést Fábián Mirának szerveztük, aki izomgyengeségben szenved. A kislány születése óta autisztikus tüneteket mutat. A családja hosszú évek óta igyekszik mindent megadni számára a gyógyulásért, ezért már hatodik éve fejlesztésekre is hordják. Több alkalommal is mehetne a kicsi Mira tornára, de ez sajnos anyagilag olyannyira megterhelő a család számára, hogy nem tudják bevállalni egyedül, minden segítség jól jön a számukra – válaszolta kérdésünkre a vasárnapi gyűjtés főszervezője. 

Hozzátette: nemrégiben – mint azt megírtuk – bonyhádi és paksi focisták mezeire licitálhattak az emberek, így értesültem én is a kislány betegségéről és autóstársaimmal szerettünk volna mi is kicsit megkönnyíteni a család helyzetét.

Az egész napos ingyenes programok között elsőként az autócsodákat mutatták be, majd a gyerekeknek tartott koncertet a Gyerekpezsgő Duó – azaz Nagy Enikő és Lovász Krisztián szórakoztatta a legkisebbeket. A délután folyamán Floderer Károly mozgatta meg a jelenlévőket, majd életmódváltással kapcsolatos tanácsokat adott. A nap végén pedig Fischer Norbert színész, énekes kápráztatta el dalaival a közönséget. 

– Az autók közt három Chevrolet Camaro volt a fő attrakció – a V6-os motor hangja nem hazudik – jöttek Suzukik, Mercedesek, Audik, Alfák és Seatok is, valamint egy-két igazi különlegesség is bemutatkozott a délelőtt folyamán. A legtöbb autós egy-egy próbakörrel is kedveskedett a program résztvevőinek, így akár az offroad-ot is kipróbálhatták. Szerencsére sokakat sikerült elérnünk és egy szép összeget tudtunk átadni a családnak a nap végén.

A család a felajánlásokat szeretettel fogadja a következő számlaszámra: 11773463-00741271-00000000, melynek tulajdonosa Mira apukája, Fábián András.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában