Hitélet

2023.02.18. 18:55

Készülődés a nagyböjti lelkigyakorlatra

„Boldogok a békességben élők, mert Isten fiainak hívják majd őket”, ezzel a mottóval hívja és várja Felföldi László megyéspüspök és a papság a Pécsi Egyházmegyében élőket egy, a hívek teljes közösségét megszólító nagyböjti rendezvénysorozatra február 25. és április 5. között.

M. I.

Fotó: Mártonfai Dénes

A nagyböjti lelki délutánokon az egyházmegye 11 településén: Máriagyűdön, Mohácson, Szekszárdon, Szigetváron, Dombóváron, Bátaszéken, Szászváron, Tamásiban, Pakson, Bonyhádon és Pécsett összesen 13 alkalommal rendeznek nagyböjti lelki délutánokat.

A lelkigyakorlat minden egyes helyszínen megegyező módon épül fel, és három fő blokkra oszlik, és 15 órakor kezdődik és 19 óráig tart.

A programban elmélkedéseken, rózsafüzér imán, keresztúti ájtatosságon vehetnek részt az érdeklődő hívek. Az elmélkedéseket és az imádságot az egyházmegye papjai vezetik, a lelkigyakorlatot záró szentmisének minden helyszínen Felföldi László püspök a főcelebránsa. A helyszíneken folyamatos gyónási lehetőséget biztosítanak.

– Nagy szeretettel hívom és várom a kedves testvéreket a lelkigyakorlatra, valamint kérem, hogy tájékoztassák a környezetükben élőket, fiatalokat és idősebbeket egyaránt, hogy a találkozás alkalmai lehetőséget biztosítsanak a nagyböjti lelki töltekezésre. A helyszíneket úgy állítottuk össze, hogy az egyházmegye minden területéről eljuthassanak a hívek egy hozzájuk közeli lelkigyakorlatos helyszínre. Bátorítok mindenkit az összefogásra, segítsük egymást, főként az idősebbeket, hogy eljussanak a 11 helyszín vagy 13 alkalom egyikére – fordult a hívekhez Felföldi László püspök.

Tolna vármegye helyszínei és időpontjai

Március 4. Szekszárd, Urunk mennybemenetele templom (Béla tér), március 11. Dombóvár Nagyboldogasszony templom, március 12. Bátaszék, II. Géza gimnázium, március 19. Tamási, Béri Balogh Ádám Katolikus Gimnázium, március 25. Paks, Jézus Szíve templom, március 26. Bonyhád, Szeplőtelen Fogantatás templom.

Február 25-én a nagyböjti lelkigyakorlat Máriagyűdön, a kegytemplomban kezdődik délután 3 órakor. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában