Teol.hu videó

2023.02.27. 17:30

Komfortos házakba költözhettek az ebek az adományozóknak hála (videó)

Kis házikókkal megrakott kamion érkezett a Szekszárdi Kutyamenhelyre. Gyűjtés eredményeként költözhettek hétfőn ezekbe az új házakba a derék négylábúak. Az alkalmatosság komfortos, vízálló és jól takarítható.

Szeri Árpád

Már a neve is ígéretesen hangzik annak a hajléknak, melyből nemrég harminckét darab érkezett a Szekszárdi Kutyamenhelyre. Hiszen úgynevezett szendvicspanel kutyaházakba költözhet be az ebek újabb csoportja.

Kényelmesek és tartósak az új házak, mondta Fiáth Szilvia. Fotó: Makovics Kornél

– A történet tavalyelőtt kezdődött – mondta el Fiáth Szilvia, a létesítmény vezetője. – Ekkor, azaz szeptember-december hónapokban szerveztük meg azt a rendkívül sikeres gyűjtést, melynek több mint hétmillió forintjából száztíz, új típusú kutyaházat vásároltunk. Erre azért volt szükség, mert kenneljeink nem fedettek, a fából vagy OSB lapból készített, régi kutyaházak többsége pedig már képtelen ellenállni az időjárás viszontagságainak. Ezért döntöttünk a hőszigetelt, vízálló, tartós és komfortos szendvicspanel házikók beszerzése mellett.

A korábbi összefogást nyugtázva a múlt év decemberében, karácsonykor, valamint idén január elején folytattuk, illetve megismételtük a kezdeményezésünket. Az ekkor gyűjtött adományoknak köszönhető a mostani szállítmány, melynek értéke meghaladja a hárommillió forintot. Jelenleg összesen száznegyvenkét új típusú kutyaházzal rendelkezünk.   

Egy-egy ilyen eb lakhely hosszúsága meghaladja az egy métert, szélessége és belmagassága közelít az egy méterhez. Teteje felnyitható, ebből adódóan könnyen mosható, fertőtleníthető, éleit pedig fémlemezek óvják az éles fogaktól. Valamennyi házikó friss szalmával kibélelve fogadja lakóját, avagy lakóit. Ugyanis az ebek közül többen is összebarátkoztak egymással, ezek az összeszokott párok együtt költözhetnek új, kényelmes helyükre.  

– Úgy számoljuk, hogy a telephelyi kutyák mintegy kilencven százaléka már ezekbe a szendvicspanel házakba kerülhet – folytatta Fiáth Szilvia. – Ez nagy előrelépés számunkra, ennek nagyon örülünk és módfelett hálásak vagyunk adakozóinknak, támogatóinknak. Ezt az előrelépést ők tették lehetővé. Így elértük azt, hogy ha már építkezésre nincs lehetőségünk, akkor legalább rendelkezzünk olyan kutyaházakkal, melyeket egy esetleges költözéskor magunkkal vihetünk és ismét telepíthetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában