Pécsi Tudományegyetem

2023.02.25. 17:40

Még 5 évig a nemzetközi élmezőnyben a közgazdaságtudományi kar

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (PTE KTK) sikeresen meghosszabbította a 2020-ban – első vidéki egyetemként – megszerzett, az egyik legelismertebb nemzetközi gazdasági képzéseket minősítő szervezet, az EFMD programakkreditációját.

TEOL

A Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara (Fotó: PTE)

A Karnak most a korábban 3 évre megkapott minősítés újraakkreditációs eljárásában kellett helytállnia, amelynek során nemcsak sikerrel vette az akadályokat, de helyet bérelt a legjobbak között, hiszen a maximálisan adható 5 évre nyerte el a minősítést 2023 februárjában – tájékoztatott a PTE.

Mint arról a PTE tájékoztatott, a Kar először 2020-ban szerezte meg a European Foundation for Management Development (EFMD)  programakkreditációját. Az elismerést a Kar angol nyelvű gazdálkodási és menedzsment (Business Administration and Management) szakja érdemelte ki. Az elmúlt 3 évben sok más siker mellett ez volt az a tény, ami a PTE Közgazdaságtudományi Karát a világ élvonalába emelte és a legrangosabb európai gazdasági egyetemeken szerzett diplomákkal tette egyenértékűvé a pécsi közgazdász oklevelet.

Több, mint fél éves előkészítő munka után 2022 őszén zajlott az a folyamat, amelynek során az EFMD delegált bizottsága – amely elismert európai egyetemek szakembereiből állt össze – meggyőződött arról, hogy a PTE KTK az elmúlt három évben nemcsak az akkreditációs elvárásoknak megfelelő standardok szerint végezte a munkáját, de a korábbi eljárás során meghatározott fejlődési pontok mindegyikében komoly előrelépést tett, sőt, több helyen túl is teljesítette azokat.

Az újraakkreditációs eljárás azt vizsgálta, hogy a magas nemzetközi standardoknak továbbra is megfelel-e az akkreditált képzés. A képzési struktúra, oktatás, oktatói munka mellett több más téren is bizonyítani kellett az épület infrastruktúrájától kezdve az adminisztrációs feladatokon át egészen a kommunikációig. Az EFMD akkreditációs bizottsága több, mint 10 online interjú, több száz oldal leadott dokumentációs anyag, a szervezet online felületein és egy ún. BaseRoom felületen közzétett információk alapján ítélte meg a Kar teljesítményét.

A bizottság az értékelésében elismerően nyilatkozott a kari kollégák elhivatottságáról, a Kar reputációjáról, hazai vonatkozású pozíciójáról és versenyképességéről, a programon oktató kollégák szakértelméről, kiemelve az értékelési módszereket, a gyakorlatiasságot, a hallgatóknak nyújtott visszajelzési rendszert, valamint a nemzetköziesítésért tett lépéseket. Szintén kiemelték a gyakorlatorientált szemlélet megvalósulását, amelyben komoly szerepe van az élő vállalati kapcsolatoknak.

Az újabb 5 évre elnyert minősítés olyan objektív elismerés, amelyből a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kara a következő években tovább építkezhet, magabiztosan állhat újabb akkreditációs kihívások elé, és segítheti az egész egyetem stratégiai céljainak megvalósítását. Továbbra is úgy fogadhatja a belépő hallgatóit, hogy Európa legrangosabb egyetemeinek egyikében kezdhetik meg tanulmányaikat.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában