Rekordméretű plakátkampányt indít a Mi Hazánk

2023.03.09. 15:42

A fiatalok körében népszerű a párt, amely újra bevezetné a kötelező sorkatonaságot

Országos óriásplakát kampányt indít a Mi Hazánk Mozgalom, miután több közvéleménykutató is megerősítette, hogy a 18-29 éves korosztályban 20-22 százalékos a támogatottságuk – jelentette be Papp Tamás, a párt Tolna Vármegyei elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján Szekszárdon.

Ábrahám-Gazsó Rita

Papp Tamás szerint a NATO tagság függetlenségünk feladásával jár (Fotó: Beküldött kép/Mi Hazánk)

Papp Tamás a közvéleménykutatás eredményét konstruktív ellenzékiségük választói sikerének tekinti. A közvéleménykutatáson második és harmadik helyen végzett Momentumról és a Kétfarkú Kutyapártról is beszélt, utóbbit időközi trollkodásnak minősítette. 

Papp Tamás szerint a Mi Hazánk Mozgalom érdemelvű és igazságos iskolarendszert szeretne kialakítani, a testnevelés órákon bevezetnék a küzdősportoktatást, az ötvenórás közösségi szolgálatot pedig hétnapos honvédelmi kiképzéssel kiválthatóvá tennék.

Orbán Viktor miniszterelnök Magyarország NATO tagsággal kapcsolatos múltheti parlamenti felszólalásával kapcsolatban úgy fogalmazott, annyiban egyetértenek, hogy hazánk NATO tagsága nemzetstratégiai kérdés. – A Mi hazánk Mozgalom, mint valódi szuverenista párt viszont úgy látja, hogy NATO tagságunk a függetlenségünk feladásával jár és leginkább amerikai érdekeket szolgál.

Azt gondoljuk, hogy ahelyett, hogy atlantista katonai szövetség keretében expedíciós háborúkban vennénk részt, jobb lenne, ha a semlegesség irányába tudnánk elmozdulni – véli. Mint mondta, ez ügyben pártelnökük, Toroczkai László már felvetett egy Svájc-Ausztria-Magyarország-Szerbia alkotta semleges övezet létrehozását, amely szerintük összehangban állna történelmi hagyományaikkal. 

Ahogy fogalmazott, a nemzet- és hadseregellenes baloldali pártokkal szemben a Mi Hazánk támogatja a Zrínyi honvédelmi és haderőfejlesztési programot, de a NATO segédcsapatok helyett egy valódi honvédelmi képességekkel rendelkező összefegyvernemi haderőt szeretnének. Az elmúlt hét év kudarcának nevezte, hogy a katonaság létszámát nem sikerült 23 ezer fölé emelni a tervezett 37 ezer ötszázas kitűzött cél helyett.

– Ezt a számot egyetlen módon, a sorkötelezettség újbóli bevezetésével lehetséges elérni – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában