Rangos elismerés

2023.03.15. 19:30

Kossuth-díjat kapott a Tamásiban élő Orbán János Dénes költő

Március 15-e alkalmából Novák Katalin köztársasági elnök kitüntetéseket adományozott az ünnep előestéjén. Összesen negyvenkilencen vehettek át Kossuth- és Széchenyi-díjakat, valamint a Magyar Érdemrend kitüntetés fokozatait.

TEOL

Orbán János Dénes Tamásiban élő költő Novák Katalin köztársasági elnöktől veszi át Kossuth-díját az Országházban, március 14-én (Fotó: MTI/Koszticsák Sz.)

Kossuth-díjat vehetett át Orbán János Dénes, Tamásiban élő Babérkoszorú és József Attila-díjas költő, prózaíró, a kortárs magyar irodalmat egyedi stílusú, formailag és nyelvileg is bravúros költeményeivel, prózáival és drámáival gazdagító írásművészete, valamint példaadó irodalomszervező és tehetséggondozó tevékenysége elismeréseként. 

Orbán János Dénes a Kossuth-díjjal az Országházban (Forrás: FB)

Orbán János Dénessel tavaly nyáron készítettünk interjút, amikor a babérkoszorús költőt, írót levelező tagjai közé választotta a Magyar Művészeti Akadémia.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában