Babits Mihály Kulturális Központ

2023.03.23. 17:30

Partnereit várta a kulturális központ

Az előző évben indított kezdeményezés folytatásaként idén is tartott partnertalálkozót a Babits Mihály Kulturális Központ. Berlinger Attila igazgató szerda estére a Művészetek Házába hívta az intézmény támogatóit és partnereit, akik segítsége nélkül az elmúlt évben nem jöhettek volna létre a tervezett kulturális programok.

Szepesi László

Berlinger Attila, a Babits Mihály Kulturális Központ igazgatója

Fotó: Denes Martonfai

A találkozón Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere köszöntötte a résztvevőket. Elmondta, egy hely értékét annak szelleme mutatja meg, az, hogy miként élnek az emberek, hogyan fogadják a vendégeket, és Szekszárdon ebben fontos szerepe van a Babits kulturális központnak.

Kiemelte, támogató és lokálpatrióta közösség jellemzi városunkat, s a gazdasági szféra résztvevőinek segítségével valósulhatnak meg évről-évre azok a színvonalas és több tízezer vendéget vonzó fesztiválok, kulturális események, melyek öregbítik a város hírnevét.

Az alpolgármester köszöntőjét követően a partnertalálkozót Vágó Bernadett, a Szekszárdhoz ezer szállal kötődő, Szekszárdon született színésznő műsora tette színessé, majd Berlinger Attila a kulturális központ igazgatója összegezte az elmúlt év eseményeit és az idei terveket. Tájékoztatójában elhangzott, idén is változatos és színvonalas programra számíthat a közönség. A szabadtéri rendezvényeken, mind a Pünkösdi Fesztiválon, mind a Szekszárdi Szüreti Napokon sztárfellépők és számos helyi csoport, egyesület bemutatkozására kerülhet sor. 

Hangsúlyozta, ezek a rendezvények az önkormányzat és a vállalkozók támogatásának, összefogásának köszönhetően országszerte elismert és várt események, melyeken találkozhatnak a baráti közösségek, céges partnerek, és az ebben az időszakban mindig hazalátogató elszármazottak, távoli tájakra került családtagok is.

Elmondta, újdonságként idén a piactér területét is a fesztivál helyszíneként kívánják kialakítani, hogy újabb területtel bővüljön a sokszor már szűkösnek érezhető városközponti rész. Így rossz idő esetén is meg lehet majd tartani a nagy koncerteket, zenés-táncos műsorokat. Igyekeznek minden korosztálynak és zenei ízlésnek megfelelő programkínálatot kialakítani, s figyelembe veszik a borászatok, éttermek, kitelepülő árusok helyigényeit is. Novemberben pedig – folytatta –, hagyományteremtő szándékkal, névadójának emléke előtt tisztelegve, a költő születésnapján Babits bált szervez a kulturális központ.

A tájékoztató végén, bízva abban, hogy ebben az évben is folytatódik az együttműködés, támogatói oklevéllel és kulturális programokra szóló belépőjegyekkel köszönte meg az önkormányzat és a vállalkozások képviselőinek a lokálpatrióta támogatást Berlinger Attila igazgató. A lapunknak, a Tolnai Népújságnak, és hírportálunknak, a teol.hu-nak szóló elismerést Finta Viktor főszerkesztő vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában