Kormányzati támogatásból

2023.03.24. 18:00

Több mint félmilliárdból újul meg a tamási templom

Jól halad a tamási Nagyboldogasszony-templom és a hozzá tartozó plébánia épületének felújítása – újságolta a helyszínen tett látogatását követően közösségi oldalán Süli János országgyűlési képviselő.

Gazsó Rita

Több mint félmilliárd forintos kormányzati támogatásból újul meg a tamási Nagyboldogasszony-templom.(Fotó: Süli János közösségi oldala)

– Komoly munkákat kell elvégezni a több mint félmilliárd forintos kormányzati támogatásból. Kicserélik a villamosenergia-hálózatot, új lesz a padlózat is az 1735-1745 között épült műemlék templomban, újra festik a falakat, restaurálják azok ornamentikáját, a főoltárt és az oltárképeket, valamint a barokk orgonát – tudta meg Csibi Imre plébánostól. 

Fotó: Süli János közösségi oldala

Süli János azt írja, az utóbbi felújításának teljes költségét, mintegy 38 millió forintot, egy magánszemély adományából finanszírozzák. Külsőleg is megszépül a barokk templom: felújítják a toronysisakot, újravakolják a külső falakat és korszerű, energiatakarékos kültéri világítást kap az épület, de megújulnak a harangok is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában